MHP'den Reza Zarrab'la ilgili Adalet Bakanı'na soru önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Balyoz davasından 18 yıl ceza alan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın ailesi ve diğer Balyoz, Ergenekon davalarının tutuklu ve hükümlü ailelerinin; Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeli.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Reza Zarrab'la ilgili Adalet Bakanı'na soru önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Balyoz davasından 18 yıl ceza alan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın ailesi ve diğer Balyoz, Ergenekon davalarının tutuklu ve hükümlü ailelerinin; Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik gereği ayda bir kez açık görüş, haftada bir gün de kapalı görüş yaparken, Reza Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'e gösterilen ayrıcalığı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Ebru Gündeş'in, eşi Reza Zarrab'ı 1 haftada 3 kez ziyaret etmesi TBMM gündemine taşındı. Meclis Başkanlığı'na verilen soru önergesinde Türkkan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Reza Zarrab'ın 21 Aralık'ta tutuklanıp Metris Cezaevi'ne gönderildikten sonra eşi Ebru Gündeş'in cezaevini sık sık ziyaret ettiğinin ortaya çıktığını söyledi. Gündeş'in 23 Aralık, 25 Aralık ve en son 30 Aralık'ta cezaevine girerken basın tarafından görüntülendiğini anlatan Türkkan, Ebru Gündeş'in tutuklu eşini cezaevinde bir hafta içerisinde 3 kez ziyaret etmesine izin verildiğini belirtti. Gündeş'in savcılıktan her gün 45 dakika görüşme izni aldığının iddia edildiğini anlatan Türkkan, "Balyoz davasında 18 yıl ceza alan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın ailesi ve diğer Balyoz, Ergenekon davalarının tutuklu ve hükümlü aileleri; ayda bir kez açık görüş, haftada bir gün de kapalı görüş yapabilmekteyken, Reza Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'e gösterilen kolaylık onlara gösterilmemiştir. Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'te 'Hükümlü ve tutuklular, yakınları ile haftada bir kez olacak şekilde, üçü kapalı, biri açık görüş olmak üzere ayda dört kez görüşme yapabilir.' denmektedir." dedi.


Türkkan, Bozdağ'a cevaplaması için şu soruları sordu:

Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'te “Hükümlü ve tutuklular, aileleri ile haftada bir kez olacak şekilde” denmesine rağmen Reza Zarrab'ın eşi tarafından bir hafta içerisinde üç kez ziyaret etmesine izin verilmesinin gerekçesi nedir?

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan başta olmak üzere Balyoz Davası tutuklu ailelerine böyle bir kolaylık gösterilmemesi çifte standart anlamına gelmez mi?

Tutuklu Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'in savcılıktan her gün 45 dakika görüşme izni aldığı iddiası doğru mudur, böyle bir izin verilmesinin gerekçeleri nelerdir, her gün görüşme izni diğer tutuklular için de geçerli midir?

Reza Zarrab'ı eşi Ebru Gündeş'in haftada üç kez ziyaret edebilmesi için kolaylık gösterilirken hasta olan tutukluların bile ailelerine özel izin verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

CİHAN

Yorumlar