CHP ile DEM arasında Esenyurt pazarlığı

CHP ile DEM Parti arasında Esenyurt ilçesi konusunda pazarlık yapıldığı, iddiaya göre DEM'in İBB adayını geri çekmesi karşılığında CHP de Esenyurt adayını geri çekecek.

Google Haberlere Abone ol
CHP ile DEM arasında Esenyurt pazarlığı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'un Esenyurt ilçesinde belediye başkan adayı olarak gösterdiği Ali Gökmen'i, DEM Parti ile sürdürdüğü kent uzlaşı görüşmeleri kapsamında adaylıktan çekebilir. İki parti arasında bir süredir devam eden görüşmeler, Esenyurt adaylığı konusunda yeni bir aşamaya ulaştı.

CHP, DEM Parti'nin İstanbul Esenyurt'ta daha güçlü olduğunu kabul ederek, Ali Gökmen'in yerine DEM Parti'nin de onay vereceği başka bir CHP'liyi aday göstermeyi düşünüyor. Parti kaynakları, görüşmelerin sonucuna bağlı olarak Gökmen'in adaylıktan çekilebileceğini belirtiyor.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Son Parti Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt ve diğer bazı ilçelerde aday değişikliğinin gündemde olduğunu ve durumun yapılacak görüşmelere göre netleşeceğini ifade etti.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yarın saat 14:00'te düzenleyeceği basın toplantısında, kent uzlaşı görüşmelerindeki son durumu kamuoyu ile paylaşacak. Bu açıklama, Esenyurt adaylığı konusunda belirleyici olabilir.

BARIŞ YARKADAŞ'TAN ÖNEMLİ İDDİA

Öte yandan, gazeteci Barış Yarkadaş, Ali Gökmen'in adaylıktan çekildiğini ve yerine CHP İstanbul İl Hukuk Komisyonu Üyesi İsmail Topkaya'nın aday olabileceğini iddia etti. Bu gelişme, CHP ve DEM Parti arasındaki görüşmelerin seyrini etkileyebilir.

Yorumlar