Davutoğlu ve Babacan'a aynı gün istifa şoku

Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ın partilerinin Ankara il başkanları aynı gün istifa kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu ve Babacan'a aynı gün istifa şoku

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın ve Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, aynı gün içinde görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Her iki başkan da partilerinde yaşanan sorunlar ve yönetim anlayışlarındaki farklılıklar nedeniyle bu kararı aldıklarını belirtti.

NUTKU AKIN'DAN ELEŞTİRİLER

DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Akın, görevini yürüttüğü süre boyunca parti içerisinde yaşanan sorunların ve kişisel çıkarların parti yönetimine etkisinin arttığını ifade etti. Genel Başkan Ali Babacan'ın süreci sağduyuyla yönetemediğini ve genel merkezdeki bazı kişilerin etkisinde kaldığını öne sürdü. Akın, özellikle Keçiören Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinde yaşananlar nedeniyle istifa kararı aldığını açıkladı.

HAKAN TOKAÇ'IN İSTİFASI VE GEREKÇELERİ

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Tokaç ise, partide yaşanan aksaklıklar ve yanlışlar, yapıcı eleştirilerin dikkate alınmaması gibi nedenlerle istifa ettiğini duyurdu. Tokaç, partinin yönetim anlayışında ve seçim stratejilerinde yaşanan sıkıntıları ve Genel Seçimler sonrası CHP ile ilişkilerin yönetilmesindeki tutarsızlıkları eleştirdi.

Her iki başkanın istifasının ardından, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Ankara İl Başkanlıkları için yeni atamaların ne zaman yapılacağı ve istifaların partilerin Ankara'daki faaliyetlerine etkisi ise henüz netlik kazanmadı.

Yorumlar