Bitcoin Volatilitesi Azalıyor

Kripto para piyasasındaki son göstergelere göre balinaların borsalara Bitcoin taşıması, satış baskısı riskini doğuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin Volatilitesi Azalıyor

Bitcoin’de hareketlilik sürerken piyasadaki volatilite düşüşte. Kısa vadede aşağı yönlü önemli hareketler gösteren Bitcoin, hemen ardından toparlanma sergiledi. Öte yandan göstergelere göre balinaların borsalara Bitcoin taşıması, satış baskısı riskini doğuruyor.

PİYASA DALGALANMALARI

Geçen hafta dönemlik en düşük seviyesine inen Bitcoin, ardından keskin bir düzelmeyle toparlandı. Bu hareketlilik, Nisan ayı dip noktalarının üzerinde seyirlerini koruyan büyük altcoin'lerin aksine, piyasada dalgalı bir hafta yarattı.

Bitfinex'in 103. Alpha Raporu'na göre, balinalar tarafından gerçekleştirilen transferler önemli gelişmelerden biri olarak öne çıktı. Exchange Whale Ratio (EWR) oranındaki artış, yatırımcı grubunun borsalara olası satış hazırlığı için Bitcoin taşıdığına işaret ediyor. Ancak geçmiş verilere göre agresif satışların çoğu, elinde 155 günden az sürede BTC bulunduran kısa vadeli yatırımcılar tarafından gerçekleşiyor. Bu grup için gerçekleşmiş değer şu anda 58.700 dolar bandında ve piyasa için önemli bir destek seviyesi olarak kabul ediliyor.

Kısa vadeli yatırımcıların MVRV oranında, satış eğiliminin azaldığı gözleniyor. Halving sonrası dönemde yaşanan volatilite düşüşü de bu durumu destekleyen unsurlardan biri olarak gösteriliyor. Bitcoin’in öngörülen volatilitesindeki bu önemli düşüş, piyasanın dengelendiğine ve ani fiyat hareketlerinin beklentilerinin azaldığına dair bir gösterge.

İŞ İLANLARI VE İŞGÜCÜ MALİYETİ

Enflasyon gündemde kalmaya devam ederken, işgücü maliyet endeksindeki artış beklenenden daha hızlı seyrediyor. İşgücü İstatistikleri Bürosu (BLS) tarafından hazırlanan rapora göre iş ilanları, son üç yılın en düşük seviyesinde bulunuyor ve maaşlar azalmaya devam ediyor.

KRİPTO HABERLERİ

Geçtiğimiz hafta kripto dünyasında Binance'in kurucusu Changpeng Zhao'nun para aklama ve yaptırım ihlalleri nedeniyle dört ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Hong Kong'da yeni spot Bitcoin ETF'leri piyasaya sürülerek bölgedeki kripto benimseme sürecinde önemli bir adım atıldı. Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, 2024'ün ilk çeyreğinde 4,52 milyar dolarlık kâra ve 11,37 milyar dolarlık net öz sermaye değerine ulaştığını duyurdu.

Yorumlar