Cumhur İttifakı İzmir'de büyük sürpriz yapabilir

Cumhur İttifakı'nın İzmir adayı Hamza Dağ'ın İzmirliler arasındaki popülaritesi CHP adayınınkinden daha yüksekg örünüyor. İzmirliler, aday bazında tercih yapmak durumunda kalınması halinde Hamza Dağ'ı tercih edeceğini söylüyor. Dağ bu anlamda 3 puan önde görünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhur İttifakı İzmir'de büyük sürpriz yapabilir

İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin Genel Koordinatörü Ümit Yaldız'ın değerlendirmeleri, İzmir seçimlerinin beklenenden çok daha çekişmeli geçeceğini ortaya koyuyor. Yıllarca CHP'nin kalesi olarak kabul edilen İzmir'de, bu kez Cumhur İttifakı'nın kazanma ihtimali dikkat çekici bir şekilde artış gösteriyor.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE DURUM

6-12 Şubat tarihleri arasında yapılan ankette, İzmir'in 16 ilçesinde bin 648 katılımcı ile gerçekleştirilen araştırma, Cumhur İttifakı'nın İzmir'i kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmadığını gösteriyor. Yaldız, İzmir halkının %50'sinin Cumhur İttifakı'nın kazanma ihtimalini "oldukça uzak" görmediğini belirtiyor.

CHP'NİN İZMİR'DEKİ ZORLU SINAVI

CHP için İzmir, 25 yıllık bir iktidarın getirdiği yorgunluk ve metal yorgunluğunu temsil ediyor. Özellikle son dönemlerde İzmir'in temel hizmetlerdeki yetersizlikleri ve çevre illere kıyasla gelişim eğrisinin negatife dönmesi, CHP'li yerel yönetimlere yönelik eleştirilerin artmasına sebep oluyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN İZMİR STRATEJİSİ

Öte yandan, Cumhur İttifakı adayı Hamza Dağ'ın İzmir ile uyumlu bir kampanya yürüttüğü ve muhalif seçmen nezdinde de olumlu bir algı yarattığı görülüyor. Dağ'ın Cumhur İttifakı tabanında ve muhalif seçmen arasında ciddi bir onay aldığı belirtiliyor.

İZMİR SEÇİMLERİNİN BELİRLEYİCİLERİ

İzmir seçimlerinde kararsız ve protest seçmen oranının yüksek olması, sonucu büyük ölçüde etkileyebilir. Yaldız, İYİ Parti ve DEM Parti gibi partilerin aday çıkarmasının CHP'yi daha da zorlayacağını ve Cumhur İttifakı'nın avantajına olabileceğini ifade ediyor.

Yorumlar