Sekizi kanser ilacı 47 ilaç geri ödeme listesinde

Sekiz tanesi yenilikçi kanser ilacı olmak üzere toplamda 47 ilaç daha geri ödeme listesine eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Sekizi kanser ilacı 47 ilaç geri ödeme listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), toplamda 47 yeni ilacı geri ödeme listesine dahil etti. Eklenen ilaçlardan 8'inin "akıllı ilaç" olarak da bilinen yenilikçi kanser ilaçları olduğu belirtilirken, bu gelişmenin kanser hastaları için önemli bir avantaj sağlayacağı ifade edildi. Geri ödeme listesine eklenen diğer ilaçlar ise 21 alerji aşısı, 2 büyüme hormonu, 3 dirençli uyuz ilacı, 3 atopik dermatit ilacı, 2 diyabet ilacı ve 3 psikoleptik/antidepresan ilacı olarak açıklandı.

YERLİ ÜRETİM İLAÇLAR

Geri ödeme listesine dahil edilen ilaçların 10 tanesinin yerli üretim olduğu belirtildi. Bu ilaçların Türkiye'deki ilaç sanayisinin gelişimine katkı sağlayacağı ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak yerli ilaçlara erişimi kolaylaştıracağı ifade edildi.

KANSER İLAÇLARININ ÖDEME ALANI GENİŞLETİLDİ

Ayrıca 12 farklı kanser ilacının ödeme kapsamı genişletilerek yeni tedavi seçeneklerinin hastaların erişimine sunulması sağlandı. Böylece hastaların meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) ve Multiple Myelom (MM) tedavilerinde yenilikçi ilaçlara ulaşabilmeleri hedefleniyor.

Bu gelişmelerin Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ile birlikte yürürlüğe girdiği açıklandı.

Yorumlar