Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ın ardından ikinci finalist ise Trabzonspor oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fatih Karagümrük ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, ilk yarısı golsüz biten mücadelede rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup ederek finale yükseldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20:30'da başlayan mücadeleyi hakem Cihan Aydın yönetti.

GOL YAĞMURU İKİNCİ YARIDA GELDİ

Trabzonspor, ilk maçta 3-2 kazandığı Fatih Karagümrük karşısında rövanş mücadelesine temkinli başladı. İlk yarı golsüz tamamlanırken, ikinci yarıda bordo-mavililer gol yağmuru başlattı. Goller, 54. dakikada Onuachu, 69. dakikada Fountas, 73 ve 77. dakikalarda Umut Bozok'tan geldi. Böylece Trabzonspor, maçı 4-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

TRABZONSPOR, 16. KEZ FİNALDE

Bu galibiyetle Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda 16. kez finale yükseldi. Bordo-mavililer, tarihindeki 15 finalin 9'unda zafer elde etti. Son olarak 2019-2020 sezonunda finalde Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmışlardı. Şimdi, 10. kez kupayı müzelerine götürmek için finalde Beşiktaş'la karşılaşacaklar.

ABDULLAH AVCI'NIN 3. FİNALİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kariyerinde üçüncü kez Türkiye Kupası finalinde boy gösterecek. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve değişen adıyla İstanbul Başakşehir'in başında iki kez final oynayan Avcı, her iki finalde de penaltılarla kupayı kaybetmişti.

TÜRKİYE KUPASI FİNALİ NE ZAMAN?

Final maçı 23 Mayıs'ta oynanacak. Ancak maçın hangi stadyumda yapılacağı henüz açıklanmadı.

Yorumlar