ABD'deki Türkler NBC'yi protesto etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında asılsız haber yapan NBC, New York'taki genel merkez binası önünde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki Türkler NBC'yi protesto etti
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Türkiye aleyhine asılsız haberler yapan ve bu haberler nedeniyle özür talebini cevapsız bırakan Amerikan yayın kuruluşu NBC, New York'taki merkez binası önünde protesto edildi.

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosunda (FBI) çevirmen olarak çalışan, haber sitesi Newsbud'un kurucu editörü aktivist Sibel Edmonds NBC'nin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya hareket ettiği" yönündeki skandal haberine karşı başlattığı mücadelesini New York'ta devam ettirdi.

Darbe girişimi sırasında asılsız haber yapan NBC'nin merkez binası önünde düzenlenen protestoya Kanada'nın Montreal kenti ve ABD'nin farklı şehirlerinden gelenler ile Türk toplumunun üyeleri katıldı. Azerbaycan Türkleri ile Massachusetts'den gelen Ahıska Türkleri de gösteriye destek verdi.

Türk işadamı İbrahim Kurtuluş ve Sibel Edmonds, NBC binasının önünde basın açıklaması yaptı.
Açıklamasında, NBC'nin ilkesiz yayıncılığını protesto ettiklerini belirten Edmonds, "Gazetecilik etiğine hiçbir şekilde uymayan NBC'nin herkese özür borcu var." dedi.

NBC'nin kanlı darbe gecesinde kabul edilemeyecek bir gazetecilik yaptığını ifade eden Edmonds, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’dan sığınma talep ettiğine ilişkin haberinin kasıtlı ve yanlış olduğunu söyledi.

Edmonds, "Cumurbaşkanı'nı destekleyip desteklemediğiniz önemli değil, bu Türkiye halkının konusu, demokratik yollarla seçilmişi devirmeye çalışmak kimsenin işi değil." açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar