Amerikalı senatör: Gazzeli çocukları öldürmeliyiz

Amerikalı senatör, Filistin konusunda kendisini protesto eden bir kadına dönerek, "Gazzeli bütün çocukları öldürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı senatör: Gazzeli çocukları öldürmeliyiz

İsrail'in Gazze Saldırıları 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'ye yönelik yoğun bombardıman altında kalan Filistin toprakları, her geçen gün yeni bir acıya tanıklık ediyor. Bu süreçte, İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 30 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in bu saldırılarına en büyük destekçilerinden biri olan ABD'den gelen bir yorum ise uluslararası kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılandı.

ABD Kongre Üyesinden Şoke Eden Sözler ABD Kongre Üyesi Andy Ogles, bir kadının "Vergilerimle Gazze'de çocuklar bombalanıyor" eleştirisine, "O çocukları bombalayacaksınız?. Bence hepsini öldürmeliyiz, eğer bu seni rahatlatacaksa?" şeklinde yanıt verdi. Bu skandal ifadeler, sosyal medyada hızla yayılarak geniş çapta infiale neden oldu.

Kamuoyunun Tepkisi Söz konusu yorumlar, Ogles'a karşı sosyal medyada ve genel olarak uluslararası alanda bir dizi eleştiriye yol açtı. Bu olay, ABD'nin İsrail'e olan desteğinin sorgulanmasına ve genel olarak Ortadoğu politikasının yeniden değerlendirilmesine neden oldu. Tepkiler, sadece sosyal medyada değil, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşu ve uluslararası organizasyon tarafından da dile getirildi.

Yorumlar