Trump'tan Prens Herry'yi sınır dışı etme vaadi

ABD Başkanı Trump, seçilmesi halinde İngiltre Prensi Harry'yi sınır dışı etme vaadinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Prens Herry'yi sınır dışı etme vaadi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, tekrar başkan seçilmesi halinde, İngiltere Kralı 3. Charles'ın oğlu, Sussex Dükü Prens Harry'nin, uyuşturucu kullanımı gerekçesiyle ABD'den sınır dışı edilebileceğini açıkladı. Trump, Prens Harry'nin Kraliçe II. Elizabeth'e "affedilemez" bir ihanetde bulunduğunu ve bu yüzden herhangi bir ayrıcalık gösterilmeyeceğini belirtti.

Donald Trump, İngiliz haber kanalı GB News'e verdiği röportajda, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olması beklenirken, Prens Harry ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Trump, Harry'nin vize evraklarında uyuşturucu kullanımı hakkında yanlış beyanda bulunup bulunmadığının araştırılacağını ve bu durumun tespit edilmesi halinde "uygun önlemlerin" alınacağını ifade etti. Ne var ki, bu önlemlerin sınır dışı etmeyi kapsayıp kapsamadığına dair net bir yanıt vermekten kaçındı.

KRALİÇE'YE İHANET VE UYUŞTURUCU GEÇMİŞİ

Trump, Prens Harry hakkında daha önce de açıklamalarda bulunmuş ve onun Kraliçe II. Elizabeth'e "affedilemez" bir ihanette bulunduğunu söylemişti. Öte yandan, Harry'nin 10 Ocak 2023'te yayımlanan "Spare" adlı kitabında uyuşturucu kullanımıyla ilgili itirafları büyük yankı uyandırmıştı. Bu itiraflar üzerine Amerikan düşünce kuruluşu Heritage Foundation, Prens Harry'nin göçmenlik kayıtlarına erişim talebiyle ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na (DHS) dava açmıştı.

ABD'ye girişte uyuşturucu kullanımı, vize başvurularının reddedilmesine neden olabiliyor, dolayısıyla Harry'nin vize durumu ve ABD'deki geleceği tartışma konusu haline geldi.

Yorumlar