ABD'de ikinci saldırı alarmı

ABD'nin Miami kentindeki Nicklaus Çocuk Hastanesi, içeride silahlı saldırgan bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de ikinci saldırı alarmı
ABD'de bugün kongrede yaşanan saldırı paniğinin benzeri bu kez Miami kentindeki bir çocuk hastanesinde yaşanıyor. Nicklaus Çocuk Hastanesi, içeride silahlı saldırgan bulunduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentinde bulunan Nicklaus Çocuk Hastanesi, içeride silahlı saldırgan bulunduğu gerekçesiyle boşaltıldı. 

Miami polisi, hastaneye yönelik bomba ihbarı olduğu gerekçesiyle bölgeye giderken, daha sonra içeride silahlı saldırgan bulunduğu gerekçesiyle hastaneyi giriş ve çıkışlara kapattı ve bazı bölümleri tahliye etti. Hastane kaynakları ise sosyal medyadan yaptıkları paylaşımda içeride silah atışı veya herhangi bir tehdit bulunmadığını belirtti. Polisin olayla ilgili incelemesinin devam ettiği belirtildi.

Öte yandan dün Dallas'ta 5 polisin hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırının ardından bugün de Tennessee, Georgia ve St. Louis'te polise yönelik saldırılar devam etti.

Georgia eyaletinde 911 acil yardım telefon hattını arayan bir kişinin polisi pusuya düşürerek ateş ettiği belirtilirken, saldırıda hem polisin hem de saldırganın hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandıkları bildirildi.

2014'de büyük protestoların yaşandığı Missouri'nin St. Louis kentinde ise bir polisin vurulduğu ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

St. Louis Emniyet Müdürlüğü, Ballwin'de silahlı bir saldırganın polise ateş ettiğini ve yaraladığını açıklarken, güvenlik personelinin sağlık durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

Tennessee'de ise otoyolda silahlı saldırı düzenleyen bir kişi, 1 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Saldırganın 37 yaşındaki Lakeem Keon Scott olduğu açıklanırken, saldırının siyahilere yönelik son dönemde yaşanan polis şiddeti gerekçesiyle yapıldığı bildirildi.

Teksas'ın Dallas kentinde dün gece yaşanan olayda ise bir keskin nişancı, 5 polisin hayatını kaybetmesine neden olan toplu saldırı düzenlerken, olay 11 Eylül'den bu yana bir vakada en fazla sayıda polisin hayatını kaybettiği saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar