Saçların yağlı olmasının nedenleri

Saçların yağlı olmasının nedenleri , saçlar neden yağlanır , saçlar neden çabuk yağlanır , saçların yağlanmasının nedenleri

Google Haberlere Abone ol
Saçların yağlı olmasının nedenleri

Saçların yağlı olmasının nedenleri

Derimizin üzerinde çok sayıda yağ bezeleri bulunur.

Bazı kişilerde deri daha az miktarda yağ salgılar, bu durumda kişi kuru bir cilt tipine sahip olur. Bazı kişilerde ise cilt aşırı oranda yağ salgılar bu da yağlı bir cilt tipine sahip olunmasına neden olur.

En çok karşılan cilt tipi ise yağlı cilt tipidir. Saçların esnek , prüzsüz ve sağlıklı olması için faydalıdır. Kafa deri normalinden daha az miktarda yağ salgılaması durumunda saçlar kurur, kırılır ve dökülür. Ancak bazı kişilerin saçları çok çabuk yağlanır. Bu kişiler hemen hemen hergün saçlarını yıkama ihtiyacı duyar.

Saçların aşırı yağlanmasının altında yatan çeşitli nedenler

Kalıtsal olabilir. Bu en temel nedenler arasındadır. Ailenizde birçok kişinin saçları çok çabuk yağlanıyorsa bu durumu yaşamanız kaçınılmazdır. Yağlı saçla mücadele etmek kolay değildir.

Hormonal bozukluklar olabiir. Bu da önemli maddelerden biridir. Hormonal bozuklukları saç sağlığını olumsuz etkiler. Saçlarınızın çok sık yağlanmasından şikayetçiyseniz endokrinologun muayenesinden mutlaka geçin.

Uygunsuz beslenme. Sürekli yağlı , tatlı gıdalar tüketiyorsanız bu durumda saçınızın aşırı yağlanmasına neden olur.

Bazı ilaçların uzun süre kullanılması da saçların çok çabuk yağlanmasına etki eden nedenlerdendir.

Saç tipine uygun olmayan şampuanların kullanımı da olumsuz etkenler arasındadır. Ucuz şampuanlar saçları aşırı sıcak su ile yıkama gibi faktörlerden saçı normalinden daha kısa sürede yağlanmasına neden olan faktörlendendir.

 

 

Yorumlar