Eski aşkları hatırlatan şarkı boşanma nedeni

Boşanma davalarından birinde, eski aşkları hatırlatan şarkıyı dinleyen çiftlerden biri Yargıtay kararıyla kusurlu bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Eski aşkları hatırlatan şarkı boşanma nedeni

İzmir'de gerçekleşen bir boşanma davası sonucunda, yerel mahkeme, davalı-karşı davacı erkeğin eski eşiyle olan ilişkisini hatırlatan şarkılar dinlemesi ve bu eylemin eşini rahatsız etmesi nedeniyle kocayı kusurlu buldu. Davacı-karşı davalı kadının ise hakaret, fiziksel şiddet ve kıskançlık gibi davranışları nedeniyle "az kusurlu" olduğuna karar verildi.

İSTİNAF MAHKEMESİNİN KARARI

Bu karara itiraz edilmesi üzerine, İzmir 2. Bölge Adliye Mahkemesi, erkeğin eski eşine güven sarsıcı mesajlar gönderdiği, kadının ise fiziksel şiddet ve kıskançlık eylemleri gerçekleştirdiği tespit edildi. İstinaf mahkemesi, kadını "ağır", erkeği "az" kusurlu buldu ve ilk derece mahkemesinin kararını bu yönlerden kaldırarak yeni bir hüküm oluşturdu.

YARGITAY'IN KARARI VE GEREKÇESİ

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararını bozdu. Yargıtay, tarafların evlilik birliğini devam ettirdiği, erkeğin kadına yüklenen fiziksel şiddet ve tehdit gibi eylemleri affettiği veya hoşgörü ile karşıladığı tespitinde bulundu. Bu nedenle, bu eylemlerin kadına kusur olarak yüklenemeyeceği belirtildi. Yargıtay, tarafların eşit kusurlu olduğuna ve kadının yoksulluk nafakası talebinin kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

 

Yorumlar