Kiraz sapının sağlığa inanılmaz etkileri

Kiraz sapının sağlığa inanılmaz etkileri , kiraz , kiraz sapı , kiraz sapının faydaları

Google Haberlere Abone ol
Kiraz sapının sağlığa inanılmaz etkileri
 Kiraz sapının sağlığa inanılmaz etkileri

 

Yazın en lezzetli ve faydalı meyvelerinden biri de kirazdır. İçeriğinde A, B1 ve C vitaminleri olan kirazın sapı da en az kendisi kadar faydalıdır. Odur ki, gilası yedikten sonra saplarını atmaya acele etmeyin. Öyle ki, sapı gölgede kurutup çayını dəmləyə görebilirsiniz.

 

Kiraz sapını ev ortamında kuruturken küflenmemesine dikkat edin, rutubetli ortamda saklamayın. Eğer kiraz sapını hazır alacaksanız, renginin çok koyu, siyah olmamasına dikkat edin.

 

1 bardak çay için 1 çorba kaşığı kurutulmuş kiraz sapı yeterlidir. Kaynamış suya döküp 5 dakika bekleyin. Daha sonra ılık olarak içebilirsiniz. Demleme süresini uzatırsa, çayın tadı acıyabilir. Çaya tat vermek ve C vitamini ile zenginleştirmek için içerisine biraz limon sıkabilirsiniz.

 

Peki kiraz sapından hazırlanan çayın sağlığa ne gibi etkisi var?

 

Kiraz sapı daha fazla kilo vermek amacıyla kullanılmaktadır. Bu çay vücutta birikmiş yağların parçalanarak vücuttan atılmasına yardımcı olur.

 

Ancak yararlı özelliği, sadece, zayıflatmak değildir. İnsanı sakinleştirir, susuzluğu giderir. Böbreklere faydalıdır. Böbrek taşının oluşmasını engeller. İdrar söktürür. Kanı temizler. Kolesterol seviyesini düşürür. Vücutta toplanmış artık suyun atılmasını sağlar, şişkinliği giderir. Karaciğere faydalıdır.

 

Kiraz sapından yapılan çay metabolizmayı hızlandırır. Vücut için gereksiz tuzların atılmasını sağlar. Buna göre de, romatizma hastalığından ve eklem problemlerinden acı çekenlere iyi gelir.

 

Safra kesesi taşlarının dökülmesine neden olur. Tansiyonu düşürür, kalp ve damar sağlığını korur. Detoks etkisi yaratır. Yani, vücudu toksinlerden temizler.

 

Kiraz sapı çayının faydalarından yararlanmak için sabah ve akşam yemeğinden önce 1 bardak için. Fazla içmek olmaz. Aksi takdirde, vücutta susuzluk ortaya çıkabilir ve bu organları olumsuz etkiler.

 

İshalden ve basıncın düşük olmasından şikayet edenler kiraz sapı çayı içmemelidir.

Yorumlar