Son Dakika! Benzin fiyatlarına 1,37 lira, motorin fiyatlarına ise 1,24 lira indirim yapılıyor

Bu gece yarısından itibaren benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 24 kuruş indirim yapılması bekleniyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları sıkça değişiyor.

Google Haberlere Abone ol
Benzin ve motorine ikinci büyük indirim

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Yapılması beklenen indirimler ile İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42 lira 61 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise 40 lira 11 kuruşa düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARININ BELİRLENMESİ

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş petrol ürünlerinin ortalaması ve dolar kuru değişiklikleri baz alınarak hesaplanıyor. Bu hesaplamanın ardından dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbestlik sebebiyle firmalar ve şehirler arasında farklılık gösterebiliyor.

EPGİS'İN FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) fiyat değişimlerini açıklayan EPGİS (Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası) hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası, sendika dava süreci sonuçlanana kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri paylaşmama kararı almıştı. Bu karardan sonra vatandaşlar, güncel fiyatları öğrenmek için diğer kaynakları takip etmek zorunda kalıyor.

Yorumlar