Motorin fiyatlarına indirim geliyor

20 Şubat 2024 güncel benzin ve motorin fiyatlarına dair son dakika gelişmeleri. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki değişikliklerle, akaryakıt fiyatlarındaki son durumu keşfedin. İstanbul'da güncel benzin ve motorin litre fiyatları.

Google Haberlere Abone ol
Motorin fiyatlarına indirim geliyor

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişimler, benzin ve motorin fiyatları üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Gelecek yeni indirim, hem vatandaşların cebini hem de ekonomiyi yakından ilgilendiriyor. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında kullanılan metodoloji, bu değişkenliklerin fiyatlara yansımasını sağlıyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde, benzin ve motorin fiyatları güncel olarak takip ediliyor. 20 Şubat 2024 itibarıyla, İstanbul'da benzinin litre fiyatı ortalama 41,22 TL, motorinin litre fiyatı ise 44,3 TL seviyesinde. Güncel fiyatlar, uluslararası piyasalardaki Brent petrol fiyatı ve döviz kurlarındaki değişikliklere bağlı olarak dalgalanmaya devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMA METODU

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Akaryakıtta esaplama, akaryakıtın KDV hariç rafineri satış fiyatını belirliyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor.

MOTORİN GRUBUNDA BEKLENEN İNDİRİM

Motorin grubunda, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik bir indirim bekleniyor. Son indirim, akaryakıt fiyatlarındaki değişkenliğin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Yorumlar