İstasyonlardaki fiyat farkı kaldırılıyor

Akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorinin kendi içinde türlere ayrılarak farklı fiyatlardan satılmasına yönelik uygulama sona eriyor. Artık motorinin de benzinin de sadece bir farklı fiyat türleri olmayacak.

Google Haberlere Abone ol
İstasyonlardaki fiyat farkı kaldırılıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimler altında satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmak için harekete geçti. 'Ultra Force', 'Power', 'VMax' gibi ifadelerle satılan akaryakıtlar üzerindeki fiyat farklılıklarına son verilmesi amaçlanıyor. Bu ürünlerin yakıt tasarrufu sağladığı, motoru temizlediği ve araca ekstra performans kattığı iddialarıyla satıldığı ve normal akaryakıta göre daha yüksek fiyatlara sahip olduğu biliniyor.

DÜZENLEMENİN AMACI

Yapılacak düzenleme ile EPDK, akaryakıt istasyonlarında sadece standart benzin, motorin (dizel) ve LPG satışının yapılmasını sağlamayı hedefliyor. Bu sayede, farklı adlandırmalarla sunulan ve fiyat farkı içeren akaryakıtların önüne geçilmesi planlanıyor. Düzenleme, 'Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı' ile yürürlüğe girecek ve 30 Nisan 2024 tarihinde uygulamaya konulması bekleniyor.

FİYAT FARKLILIKLARINA NEDEN OLAN UYGULAMALAR

Şu anda istasyonlarda satılan 95 oktan benzin ve dizel akaryakıtlar, 'Ultra Force', 'Power', 'FuelSave', 'VMax', 'VPro' gibi çeşitli ifadelerle pazarlanmakta ve bu ürünler için normal akaryakıta göre daha yüksek fiyatlar talep edilmektedir. Bu uygulamalar, tüketiciler arasında farklı kalite algıları oluşturarak, standart dışı fiyatlandırmalara yol açmaktadır.

EPDK'NIN AÇIKLAMASI VE STANDARTLAR

EPDK tarafından yapılan açıklamada, farklılaştırılmış olsun ya da olmasın, Türkiye'de piyasaya sürülen tüm akaryakıt türlerinin Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, bu yakıtların tümü, araçlarda güvenle kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olup, farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından herhangi bir ayrım bulunmamaktadır.

EPDK taslağında şöyle denildi:

"Farklılaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya arz edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak zorundadır. Bu kapsamda yakıt türüne göre tümü, araçlarda güvenle kullanılabilir. Farklılaştırılmış akaryakıt ile diğerleri arasında, kalite ve benzeri düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör ve benzeri araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır."

Yorumlar