Akaryakıt fiyatlarında çifte indirim

Gece yarısı yapılan çifte indirimle akaryakıt fiyatlarında büyük düşüş yaşandı. Benzin ve motorin fiyatları sırasıyla 76 kuruş ve 1 lira 10 kuruş azalarak, İstanbul ve Ankara'da yeni fiyatlara ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatlarında çifte indirim

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın akaryakıt fiyatlarındaki yüksekliğe müdahalesi sonucu beklenen indirim gece yarısı itibarıyla pompalara yansıdı. Benzinde 76 kuruş, motorinde ise 1 lira 10 kuruşluk indirim yapıldı.

YENİ FİYATLAR NASIL?

Yapılan indirimle birlikte, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı. İstanbul'da benzinin litresi 40 lira 46 kuruşa, Ankara'da ise 41 lira 16 kuruşa düştü. Motorin fiyatları da İstanbul'da 42 lira 4 kuruşa, Ankara'da ise 42 lira 8 kuruşa geriledi.

FİYAT DÜŞÜŞÜNÜN ARKASINDAKİ NEDENLER

Akaryakıt fiyatlarındaki bu indirim, EPDK'nın yüksek döviz kurları ve uluslararası piyasalardaki dalgalanmaları dikkate alarak aldığı kararın bir sonucu olarak görülüyor. Uzun süredir beklenen bu indirim, tüketiciler tarafından olumlu karşılandı.

TÜKETİCİLER NE DİYOR?

Akaryakıt fiyatlarındaki indirim, sürücüler ve akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. İndirimin, özellikle uzun mesafeler kat eden sürücüler için maliyetleri önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Yorumlar