Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece 2 liraya yakın indirim bekleniyor

Pazartesi günü benzine 1 lira 80 kuruş, motorine ise 1 lira 20 kuruş indirim yapılacak, akaryakıt fiyatlarındaki bu düşüşle İstanbul'da benzin litre başına 42 lira 12 kuruşa, motorin ise 40 lira 2 kuruşa satılacak.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt fiyatlarında elle tutulur indirim

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatları üzerinde belirleyici etkilerini sürdürüyor. Pazartesi gece yarısı itibarıyla, benzine yapılan 1 lira 80 kuruşluk indirim ve motorine yapılan 1 lira 20 kuruşluk indirim, akaryakıt kullanıcıları için sevindirici haberler arasında. İstanbul'da yeni fiyatlarla benzinin litresi 42 lira 12 kuruşa, motorinin litresi ise 40 lira 2 kuruşa düşecek. Bu fiyat düşüşü, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve vergilere yapılan zamların etkisi altında gerçekleşiyor.

Son dönemdeki fiyat değişimleri, önceki gün benzine yapılan 28 kuruşluk zam ve motorine yapılan 26 kuruşluk zam ile de dikkat çekiciydi. Otogaza ise 1 lira 64 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı. Bu sürekli değişen fiyat hareketliliği, akaryakıt sektöründe kullanıcılar ve ekonomi üzerinde önemli bir etken olarak kalmaya devam ediyor.

İSTANBUL ANADOLU ve AVRUPA

Benzin: Şu anda Anadolu yakasında 43,84 TL, Avrupa yakasında ise 43,92 TL.

Motorin: Her iki yakada da 41,22 TL.

LPG (Otogaz): Anadolu yakasında 22,02 TL, Avrupa yakasında 22,49 TL.

İZMİR

Benzin 45,11 TL, motorin 42,48 TL ve LPG (Otogaz) 22,08 TL olarak belirlenmiş durumda.

ANKARA

Benzin litre fiyatı 44,84 TL, motorin ise 42,28 TL.

LPG (Otogaz) fiyatı 22,46 TL.

Pazartesi gece yarısı itibarıyla beklenen indirimler, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt kullanıcıları için maliyetlerde bir rahatlama sağlayacak. Kurda ani bir artış olmaması durumunda, benzin ve motorin fiyatlarındaki bu düşüş, Türkiye genelinde birçok sürücüyü doğrudan etkileyecek. Indirimlerin, akaryakıt fiyatlarını daha da aşağı çekmesi bekleniyor, bu da özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve düzenli olarak araç kullanan kişiler için ekonomik bir soluk getirecek.

Yorumlar