SON DAKİKA! Motorin fiyatlarına zam geliyor

Bu gece yarısından itibaren motorine yapılacak olan 1 lira 38 kuruş zamla, İstanbul ve Ankara'da motorinin litre fiyatları sırasıyla 42 lira 90 kuruş ve 42 lira 32 kuruşa yükselecek.

Google Haberlere Abone ol
Motorin fiyatlarına bir zam daha geliyor

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorin fiyatlarına 1 lira 38 kuruş zam yapılması bekleniyor. Bu zamla birlikte, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 42 lira 90 kuruşa, Ankara'da ise 42 lira 32 kuruşa çıkacak. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMA YÖNTEMİ

Akaryakıt fiyatları, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasına ve dolar kurundaki değişikliklere dayanarak hesaplanıyor. Türkiye de bu hesaplama yöntemini kullanıyor. Rafineriler tarafından yapılan bu hesaplamalar sonucu belirlenen fiyatlar, dağıtım firmaları tarafından uygulanıyor. Fiyatlar, rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük farklılıklar gösterebiliyor.

EPGİS'İN FİYAT DUYURUSU KARARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), hakkında yapılan suç duyurusu sonrasında, dava süreci bitene kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişimleri paylaşmayacağını açıklamıştı. Bu karar, akaryakıt fiyatlarının takibinde bir değişikliğe yol açabileceği düşünülüyor.

Yorumlar