Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bu yıl içerisinde ülkemizde 130 terör eylemini güvenlik güçlerimiz engellemiştir. Engellenen 126 eylem terör örgütü PKK'nın, 3 eylem girişimi DEAŞ'ın, bir eylem ise aşırı bir sol örgütün girişimiydi." dedi.

Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı devam ederken parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İç dış siyasi olaylar başta olmak üzere olağan gündemin takip edildiğini dile getiren Çelik, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her MYK toplantısı öncesinde hem kendisinin faaliyetleriyle ilgili hem de teşkilatlara ve diğer birimlere tavsiye, talimatlarına ilişkin değerlendirmesinin olduğunu aktardı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MYK toplantısı başlar başlamaz gelecek dönemde olacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini paylaştığını söyledi.

Terörle mücadelenin güçlü bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Çelik, terörle mücadelenin, Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü, demokrasisini, hukuk devletini korumak için verdiği haklı ve meşru bir mücadele olduğunu, bu uğurda büyük fedakarlıkların sergilendiğini dile getirdi.

Terörle mücadelede şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Çelik, gazilere de şükranlarını ifade etti.

Çelik, Sakarya Zaferi'nin 100. yılının idrak edildiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu zafer, Milli Mücadele'nin dönüm noktasıdır. Bizi bu topraklardan silmeye çalışan, vatanımıza göz diken güçlere karşı verdiğimiz mücadelenin dönüm noktalarından bir tanesidir. Burada düşmana 'Dur' denilerek varlığımızın daimi olacağı, vatan kıldığımız bu toprakların ebediyen vatanımız olacağı bir kere daha ilan edilmiştir ve Sakarya Zaferi, Büyük Taarruz'un müjdecisi olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, o büyük mücadelede emeği geçenlere saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının o zor koşullarda verdiği mücadele, bu ülkeyi vatan olarak ebediyen sahiplendiğimizin, bu toprakların ebediyen vatanımız olacağının o zor koşullarda bütün dünyaya güçlü bir ilanıydı. Bugün aynı iradenin devam ettiğini, aynı şekilde vatanımızı, ülkemizi, milletimizi daha iyi noktalara getirmek için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum."

MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmelerinin ardından gündeme geçildiğini, AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanlığının, AK Parti Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığının kapsamlı sunumlarının olacağını dile getiren Çelik, "Toplantıda iç ve dış politika değerlendirmeleri aynı şekilde kapsamlı bir şekilde yapılacak. Sosyal politikalarla ilgili değerlendirmeler yapılacak, ayrıca diğer arkadaşlarımız da kendi değerlendirmelerini sunacak." diye konuştu.

- Göbeklitepe'de bulunan P18 Dikilitaş'ın küçültülmüş kopyası, BM'nin bahçesinde sergilenecek

"Bu sene Göbeklitepe'de 12 bin yıl öncesine tarihlenen, 2018'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilen, Göbeklitepe'de bulunan P18 Dikilitaş'ın küçültülmüş bir kopyası, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Birleşmiş Milletler (BM) binasının bahçesinde kalıcı olarak sergilenmeye başlanacak." diyen Çelik, bunun çok önemli olduğunu belirtti.

Çelik, Anadolu'da çıkmış bu eserin, Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenmesiyle Anadolu'nun, dünya ve insanlık için ne kadar büyük bir merkez olduğunun bir kere daha ilan edileceğini vurgulayarak, Göbeklitepe başta olmak üzere bu değerlerin tanıtılmasında üstün gayret sarf eden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığına teşekkür etti.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin, 3 Eylül'de üçüncü yılına girdiğini söyleyen Çelik, "Diyarbakır anneleriyle birlikte İzmir'de, Van'da, Şırnak'ta, Hakkari'de, Muş'ta evlatları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan aileler, vicdan nöbetini tutmaya devam ediyor. AK Parti MYK'sinde, bilsinler ki Diyarbakır anneleri olmak üzere ismini saydığım illerde ve başka illerdeki anneler de her zaman gündemimizdedir. Hepsine selamlarımızı, hürmetlerimizi ifade ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda evlatlarına kavuşurlar." şeklinde konuştu.

- Terörle mücadele operasyonları

Çelik, terörle mücadele operasyonlarının İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının koordinasyonunda güçlü şekilde devam ettiğini vurguladı.

"İçişleri Bakanlığımızın terör operasyonları 15 bölgede sürüyor. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde başlattığı Pençe operasyonları devam ediyor." diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Her gün terörün yeni bir boyutuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bu mücadeleler, hem ülkemiz hem milli güvenliğimiz adına verdiğimiz bir mücadele olduğu gibi, insanlık düşmanı bir yapı olan teröre karşı verdiğimiz bu mücadele, aynı zamanda bir insanlık savunusudur. Buradan hiçbir şekilde geri adım atılmadan, hiçbir şekilde bir gevşemeye mahal verilmeden en güçlü bir şekilde bu operasyonlar devam ediyor.

Güvenlik güçlerimiz sadece görünen terör unsurlarıyla mücadele etmekle sınırlı bir faaliyet yürütmüyorlar, aynı zamanda kamuoyunun dikkatine gelmeyen çok önemli operasyonlara imza atıyorlar. Sadece bu yıl içerisinde ülkemizde 130 terör eylemini güvenlik güçlerimiz engellemiştir. Engellenen 126 eylem terör örgütü PKK'nın, 3 eylem girişimi DEAŞ'ın, bir eylem ise aşırı bir sol örgütün girişimiydi. Bu kararlı mücadeleyi veren, bu hassasiyeti gösteren bütün güvenlik güçlerimize buradan teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz."

Çelik, terör örgütünün yönetici kadrosuna dönük operasyonların, İçişleri Bakanlığı, MİT Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili birimlerin koordinasyonuyla güçlü şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Terör belasına karşı hem ülkemiz için, hem bütün bir bölgemiz için, hem insanlık için bu haklı mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Terörle mücadele operasyonlarına katılan, sahada güçlü mücadeleyi veren bütün personele, bütün bu gayreti gösteren ekiplere buradan sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz." dedi.

Okulların açılmasıyla Milli Eğitim Bakanlığının Sağlık Bakanlığıyla birlikte güçlü bir koordinasyon içinde olduğunu ifade eden Çelik, okulları açık tutma, çocuklara yüz yüze eğitim verme ve yeni dönemlere hazırlama faaliyetinin büyük bir hassasiyetle yürütüldüğünü söyledi.

(Sürecek)

Yorumlar