'Vergi kaçakçısını öğrenmek istiyorsan koluna 700 bin liralık saat takana bak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada Twitter ile ilgili tartışmalara değindi.

Google Haberlere Abone ol
'Vergi kaçakçısını öğrenmek istiyorsan koluna 700 bin liralık saat takana bak'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmada Twitter ile ilgili tartışmalara değindi. Kılıçdaroğlu, “Twitter vergi kaçakçısıymış. Sen vergi kaçakçısını öğrenmek istiyorsan, koluna 700 bin liralık saati takan adama bakacaksın.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı değerlendirdi. Twitter’ın vergi kaçakçısı olduğu yönündeki ifadeleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Twitter vergi kaçakçısıymış. Vergi kaçakçısıysa, gönderirsin müfettişini incelerler. Sen vergi kaçakçısını öğrenmek istiyorsan koluna 700 milyarlık saati takan adama bakacaksın. Esnaf, çiftçi kardeşime sesleniyorum. Sen vergi vermediğin zaman maliyenin vergi müfettişleri geliyor. Ensende boza pişiriyorlar. Ama 700 bin liralık kol saatini alan adamdan bir kuruş bile vergi alınmıyor. Şimdi senin vicdanına sesleniyorum. Sen mi çok kazanıyorsun, o adam mı çok kazanıyor? Sen mi vergi veriyorsun, o mu vergi veriyor?” diye konuştu.

Twitter’da Burhan Kuzu ile ilgili haberlere de atıfta bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Daha garip olanı bunların içinde bir kuzu var. Sözde anayasa hukuku profesörü. Nasıl aldı, bilmiyorum. Araştırmak lazım. Anayasa Mahkemesi’ne Twitter’ın yasaklanması için başvuru yapıyor. Başvurusunu da Twitter aracılığı ile bildiriyor. Kafaya bak. Anayasa Mahkemesi iptal etti bunu. Haklı. İnsan haklarına aykırı.”
CİHAN

Yorumlar