'Tarih Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir'

CHP'li Levent Gök, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Tarih Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "Bu tarih, bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir. Tarih, bu adaletsizliği yaratanları, Türkiye'yi kutuplaştıranları, nefret dille ayrıştıranları Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmayı marifet sayan bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir" dedi.

Levent Gök, Kahramanmaraş'ta CHP İl Başkanlığı sebebi ile Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eğilim Yoklaması Eğitimi'ne katıldı. Konuşmasına nevruzu kutlayarak başlayan Levent Gök, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaretindeki konuşmalarını eleştirdi. Levent Gök, tarihin Cumhurbaşkanı'nı affetmeyeceğini öne sürerek şunları söyledi:

"Türkiye'yi bölen ayrıştıran nefret dilini yayan bu iktidardan ve Cumhurbaşkanı'ndan kurtulmak Cumhuriyet Halk Partililerin her zaman ve her zaman yapıtı olacaktır. Bunu herzaman müşterek yapacağız. Cumhurbaşkanı önceki gün konuşuyor. Biz Ergenekon, Balyoz bunun şeklinde davalar gündeme geldiği süre bunların siyasal dava olduğunu, imal edilen her delilin düzmece olduğunu, şahısların mağdur edildiğini, hapislerde çürütüldüğünü söylediğimiz süre 'Ben bunların savcısıyım' diyen Cumhurbaşkanı, o zamanki Başbakan, şimdi 'Ben yanılmışım' diyor. Nasıl bir anlayıştır bu? Her konu hakkında yanılacaklar, 'Bir enlem bina vardı, o bizi yanılttı' diyecekler. Ergenekon'da, kumpasta yanılacaklar ve 'Yanıldık, o delilleri biz de göremedik' diyecekler. Peki, o hayatlarını kaybeden şahısların o bedelini kim ödeyecek? O 5 yıl, 6 sene hapiste kalan, çürümeye terk edilen şahısların hayatlarını kim getirecek? Onların ailelerinin yaşadığı mağduriyetleri kim giderecek? Sadece 'Yanıltıldım' diyor. Bu tarih, bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir. Tarih, bu adaletsizliği yaratanları, Türkiye'yi kutuplaştıranları, nefret dille ayrıştıranları Berkin Elvan'ın cenazesinde bile annesini yuhalatmayı marifet sayan bu Cumhurbaşkanı'nı affetmeyecektir."

'TÜRKİYE, GENÇ ÖLÜMLER ÜLKESİ OLDU'

Türkiye'nin genç ölümler ülkesi biçimine geldiğini savunan Gök, "Türkiye, genç ölümler ülkesi oldu. Türkiye'nin her yerinde, her vakada bir gencimizi yitiriyoruz. Bunun hesabını verici yok. Türkiye'de ölen o insanlarımızın her birisi değerli ve değerlidir. Bizler Ali İsmail Korkmaz'ları, Ethem Sarısülük'leri, Berkin Elvan'ları unutmadık, unutturmayacağız" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar