MHP'li Yeniçeri, yasadışı dinlemeden şikayetçi olacak

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yasadışı dinlendiği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arandığını belirterek, şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu açıkladı. Bunun sorulmasına gerek olmadığını ve gerekenin...

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yeniçeri, yasadışı dinlemeden şikayetçi olacak

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, yasadışı dinlendiği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arandığını belirterek, şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu açıkladı. Bunun sorulmasına gerek olmadığını ve gerekenin yapılması gerektiğini dile getiren Yeniçeri, "Cuma günü için randevulaştık. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gidip şikayetimi ileteceğim. Yasadışı dinleme olduğu bir vakadır. Bu meseleyi partiler üstü bir mesele olarak almak lazım. Bir gruba ihale etmek doğru değil. En büyük yasa dışı dinlemeyi bana göre Başbakan yapıyor, şantaj, tehdit aracı olarak kullanıyor. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı'nın da dinlendiğini söylemişti." dedi. Kim hata yaptıysa onun üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, "Kim dinlediyse ondan şikayetçi olacağım. Hükümetin dinlemelerden haberdar olduğu açık." ifadelerini kullandı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Güneydoğu’da işlerin giderek çığırından çıktığını ifade etti. Teröristlerin etkinliğinin, pervasızlığını ve bölgede ne denli devlet gibi rahat hareket ettiğinin göstergesi olduğunu anlatan Yeniçeri, "Açılıma uygun vali, PKK’ya uygun iktidar! Teröristlerin kestiği yolun yüz metre kadar yakınına gelen güvenlik güçleri bekliyor. İstanbul’da polis 'eli-kolu bağlı mı kalacak? Nasıl sabrediyor anlamıyorum' diyen Tayip Erdoğan Güneydoğu’da polise 'dokunmayın teröriste' talimatı veriyor. AKP zihniyetinin yeni ilkesi 'Geziye lanet, teröriste şefkat.' Silahlı yol kesen teröristlere vali 'eylemci' diyor. Vali aciz, çaresiz, alttan alıyor belli ki kendisine böyle talimat verilmiş. Devletin ve egemenliğin ne anlama geldiğini ise bilmiyor gibi davranıyor." diye konuştu.

"HALKIN DEVLETTEN UMUDUNU KESTİĞİNİN GÖSTERGESİ"

"Önüne gelen herkese kükreyen Başbakan dahil olmak üzere hiçbir devlet yetkilisinin konuya ilişkin sorulan sorulara cevap vermiyor. İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere bu konuda emniyet yetkililerinin ne yaptığını ise kimse bilmiyor." diyen Yeniçeri, şöyle devam etti: "Güneydoğu’da yalnız çocuklar dağa çıkarılmıyor. Yollar kesiliyor, kimlik kontrolü yapılıyor, asker/sivil kaçırılıyor. Devlet bereleniyor. Güneydoğu PKK’lılaştırılıyor. AKP’nin yaptığı ise HDP’yi araya koymak, söz ve taviz vererek kaçırılan bazı askerlerin serbest bırakılmasını sağlamaktır. Türkiye’nin her yanından PKK/KCK milisleri dağ kadrosu için çocuk kaçırıyorlar. Kaçırılan çocuk sayısı medyaya göre 351'dir. Gerçekte ise çok daha fazladır. Analar/babalar 'çocuklarımızı isteriz' diye feryat figan ediyor. Çocukları kaçırılan aileler valiliğin önüne değil BDP/HDP’nin binalarının önüne gidiyor. Bu durum halkın devletten umudunu kestiğinin temel göstergesidir. Çocuk kaçırılıyor devlet yok. Yol kesiliyor güvenlik yok. Teröristler yargılama yapıyor, vergi topluyor ortada hükümet yok. Önüne gelen herkese kükreyen Başbakan dahil olmak üzere hiçbir devlet yetkilisinin konuya ilişkin sorulan sorulara cevap vermiyor. İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere bu konuda emniyet yetkililerinin ne yaptığını kimse bilmiyor. Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan anneler sonuçta çadır eylemlerine başlayınca mızrak çuvala sığmadığından Başbakan sıfatını taşıyan Erdoğan, uzun bir süreden sonra ilk kez konuşuyor."

Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili tutumunu eleştirdi.

MHP'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aday göstereceğine yönelik iddialar konusunda ise Yeniçeri, "Sayın Genel Başkanımızın ağzından böyle bir şey duymadım, inanmıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar