MHP’den Hülya Avşar'a çok sert tepki

Hülya Avşar'ın idam edilen ülkücü Pehlivanoğlu'nun hayatının anlatıldığı filminde rol alacak olmasına MHP'den çok sert tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’den Hülya Avşar'a çok sert tepki

Oyuncu Hülya Avşar’ın askeri vuruş zamanında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı 'Veda Mektubu-Ankara Yazı' filminde rol alacağı belirtilmişti.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ’Mustafa Pehlivanoğlu’nun aziz hatırasına saygısızlık yapılacağı iddialarına’ ait yaptığı yazılı izahatda, "TRT’nin Türk sinemasının 100. yılı itibarı ile desteklediği 33 sinema filminden birisi bulunan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen şehit ülküdaşımız Mustafa Pehlivanoğlu’nun yaşamı ve idamın peşinden ailesinin yaşadığı dramın beyazperdeye yansıtılacağı basına yansımıştır. Dönemin Başbakanı Erdoğan TBMM kürsüsünden şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu işine gelmeyen kısımlarını atlayarak okumuştu. İhtimaldir ki hükümetin geri bahçesi bulunan Tayyip Recep Televizyonu TRT işine geldiği bunun şeklinde şehidimizin hayatını ak perdeye aktarmayı planlamaktadır. Kendi çocuğuna anne olmaktan ırak bir tipi de şehidimizin anası rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar materyali yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Büyükataman, izahatsında şunları kaydetti:

"AKP hükümetlerinin ihanet planlarına desteğini her fırsatta açıklayan Hülya Avşar’ın ve ya yeni öğrendiğimiz adı ile Ello kızı Malakan’ın TRT yönünden bu biçimde ödüllendirilmesi elbette sürpriz değildir lakin şehidimiz Pehlivanoğlu’nun anası rolünün Ello kızı Malakan’a verilmesi elbette fena niyetli bir yaklaşımdır. Ello kızı Malakan’a yakışacak rol gerçekte bölücübaşının akrabalarını canlandırması olacaktır. Olmazsa ihanetin öteki sacayağını yapan çözüm paketi mucidi siyasilerin akrabaları da Ello kızı Malakan’ın canlandırabileceği rollerdir. PKK ve bölücübaşı ile uzun süredir pazarlık masasında oturan AKP hükümetinin umumi seçimlerin yaklaştığı çağımızda ihanetlerine perde çekmek, gündem değişimi üzere tüketicilere sürdüğü bu yeni oyun ile sözde kaybedecekleri milliyetçi muhafazakar oyları toparlamaya çalışmaktadır. Ancak adisyona katmadıkları bir husus şehidimizin kemiklerini sızlatacak ve ülkücü milliyetçileri de derinden yaralayacak bu hareketin aksi tepeceğidir. Hesabının her biçimde sorulacağıdır. Ülkücülerin neler çektiğini, ülkücünün çilesini romanlarda bile okumayanlar, ülkücüleri anlamazlar. O zamanlarda biz savaş ederken top arkasında koşanlar bizim mücadelemizi anlayamazlar. Kimse Milliyetçi-Ülkücü hareketin değerleri üstünden adisyon yapmaya kalkmamalıdır. O setleri adisyon sahiplerinin başına yıkarız, altından kalkamazlar. Herkes aklını başına alsın. Türk milleti, Suriye’de yurt toprağını terk edenlere, ecdat yadigârına sahip çıkamayanlara, Ülkücüleri istismar etmeye kalkanlara 7 Haziran’da dur diyecektir."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar