Meclis Genel Kurulu'nda Yargı Paketi görüşülmeye başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yoklama yapılmaksızın müşahade ile saat 14.

Google Haberlere Abone ol
Meclis Genel Kurulu'nda Yargı Paketi görüşülmeye başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yoklama yapılmaksızın müşahade ile saat 14.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Genel Kurul'da, Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye başladı.

    Özel Yetkili Mahkemeler'in de kaldırılmasını da öngören teklifle ilgili konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yargıdaki aksaklıklara yönelik eleştirilerde bulundu. 5 yıla yakındır partisinin tutuklu bulunan belediye başkanlarını selamlayan Kaplan, fitil fitil bunu yapanlardan getireceklerini vurguladı. Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırıldığını ancak Terörle Mücadele Kanunu'nun aynen durduğunu dile getiren Kaplan, mahkemelerin kaldırılmasıyla uzun tutukluluk sorununun çözülmeyeceğini belirtti.

    "KIYAMETE KADAR İKTİDAR KOLTUĞUNDA OTURACAĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?"

    "HSYK'yı kendinize bağlayabilirsiniz, polisi kendinize bağlayabilirsiniz, TİB'i kendinize bağlayabilirsiniz, dinlemeyi kendinize bağlayabilirsiniz, şimdi MİT Kanunu'nu getirerek her türlü operasyonu kendinize bağlayabilirsiniz." diyen Kaplan, "Bu ülkenin adı hukuk ülkesi, insan hakları, demokrasi ülkesi olmaz, adalet olmaz. Adı diktarör olur, diktatör rejimi olur. Hükümete bağlı bir rejimin adı olur." ifadelerini kullandı.

    "Hep kıyamete kadar iktidar koltuğunda oturacağınızı mı sanıyorsunuz?" diye soran Kaplan, ülkenin bu kadar ağır yükleri varken bunlara ayar vermeyenlere halkın sandıkta düzen ve ayar vermesini bileceğini söyledi. "Bu getirdiğiniz yasa ile kendinizi koruma altına alıyorsunuz." diyen Kaplan, mahkemelerin yolsuzluk, rüşvet, ihale gibi konularında verdiği tedbir kararının önünü kesmenin hiçbir zaman adalet olmayacağını vurguladı. Kaplan, "Nereden bulurum yasası"na dönüştürülmeye çalışıldığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar