Kılıçdaroğlu: Zekeriya Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Zekeriya Öz’ün açıklamalarına itibar edeceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Zekeriya Öz'ün açıklamalarına itibar edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan bizi tatmin eden bir açıklama yapmadığı sürece Zekeriya Öz’ün açıklamalarına itibar edeceğiz. Çünkü Zekeriya Öz’e gönderildiği söylenen kişilerden bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ombudsmanlık makamında oturuyor. Bu konuda gazetecilerin ısrarlı sorularına cevap vermeli çünkü herkes gerçeği bilmeli.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Bursa’daki belediye başkan adayları tanıtım töreninin ardından iskender kebabı yemek için Botanik Park'taki bir restoranda geldi. Yemek yemeden önce gazeteciler kısa bir görüntü almasına izin verildi. Ardından Gürsel Tekin’in uyarıları üzerine basın mensupları dışarı çıkarıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu esnada sarf ettiği “Recep Bey görecek, malı götürdü diyecekler” şeklindeki sözleri partililer arasında gülüşmelere neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Haluk Koç ve Sezgin Tanrıkulu gibi parti kurmayları ile birlikte iskender kebabı yiyen Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

    Bir gazetecinin, “Zekeriya Öz’ün Başbakan tarafından 2 kişi gönderildiğini ve kendisinin bu kişiler tarafından tehdit edildiğini söylediğini” hatırlatması üzerine ise Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Zekeriya Öz, uzun yıllar devlet hizmeti görmüş, devlete hizmet vermiş bir isim. Yalan söylemesini gerektirecek bir durum yok. Eğer 'Başbakan 2 kişi gönderip beni tehdit etti' diyorsa büyük bir olasılıkla doğrudur.”

“Deniz Baykal ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün buluşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Sayın Baykal ile büyük bir olasılıkla yarın bir araya geleceğim. Kendisini dinleyeceğim.” dedi.
    
    Kılıçdaroğlu, daha sonra özel uçakla Ankara’ya gitmek üzere Yenişehir Havaalanı'na hareket etti. CİHAN

Yorumlar