Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke Meclis'te

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaştı. Kılıçdaroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ında aralarında olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke Meclis'te

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaştı. Kılıçdaroğlu ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ında aralarında olduğu toplam 7 dokunulmazlık dosyası, Adalet-Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildiği belirtildi.

    Fezlekede, Kılıçdaroğlu'nun 4 Mart'ta Tekirdağ'da düzenlediği mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği '&Başçalan, hırsız, yalancı, sahtekar, diktatör' gibi ithamlarda bulunduğu hatırlatıldı. Bunun Türk Ceza Kanunu'nun 125/3-a ve 125/4'üncü maddesinde düzenlenen 'Kamu görevlisine alenen hakaret' suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi. Bu suça ilişkin takibat yapılabilmesi için yasama dokunulmazlığının TBMM'nin takdirlerine sunulduğu ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar