Kılıçdaroğlu: Abbas yolcu, provokasyona dikkat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Tuzluçayır semtinde düzenlediği mitingde, AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Abbas yolcu, provokasyona dikkat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Tuzluçayır semtinde düzenlediği mitingde, AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklendi. Vatandaşlara, “Göreceksiniz, bunlar kaçacak yer arayacaklar. Bu adam, dünyanın neresine kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım.” diye seslenen Kılıçdaroğlu, “Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Çünkü Abbas yolcu. Provokasyona dikkat. Çok dikkatli olacağız.” dedi.

    Kılıçdaroğlu, miting öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş ile birlikte Dikmen-Kızılay-Mamak istikametinde, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Kılıçdaroğlu, Tuzluçayır’da yaptığı konuşmada yolsuzluk iddiaları üzerinden AKP’ye yüklendi.

    Mitingdeki vatandaşlara, “Güzel bir anaokulu sorusu var. Aşağıdakilerden hangisi daha çok çalar? A: Kapı zili, B:Telefon zili, C: Saat zili, E: Recep Tayyip Erdoğan.” sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu “Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde cevabı aldı.

    “BUNLAR KAÇACAK YER ARAYACAKLAR”

    Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de her kuruşun hakkını vereceğiz. Göreceksiniz, bunlar kaçacak yer arayacaklar. Tuzluçayırlılara sözüm: Bu adam, dünyanın neresine kaçarsa kaçsın getireceğim ve hesabını soracağım. Buradan AKP’ye oy verenlere sesleniyorum: Ben AKP’yi eleştirirken üzerlerine alınmasınlar. Ben o yurttaşlarımı seviyorum. Onlar demokrasinin gereği olarak gidip oylarını kullandılar." şeklinde konuştu.

    "17 ARALIK BİR GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI"

    CHP Genel Başkanı, "17 Aralık bir gerçeği ortaya çıkardı. ‘Yolsuzlukları önleyeceğiz. ’dediler, oy istediler. ‘Biz yoksulluğu önleyeceğiz,’ dediler oy istediler. ‘Yasakları kaldıracağız, özgür bir Türkiye yaratacağız.’ dediler, yeni yasaklar getirdiler. 17 Aralık bunların kimliğini ortaya çıkardı. Ben o yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum: Ayın 30’unda seçimlere gideceğiz. Ya helalden yana oy kullanacağız ya haramdan yana. Kimden yana oy kullanalım? Helalden yana.” ifadelerini kullandı.

    "TEMİZ SİYASETİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

    Kılıçdaroğlu, vaatlerini “Oyumuzla demokrasiyi ödüllendireceğiz, demokrasiyi güçlendireceğiz, temiz siyasetin önünü açacağız, halka hesap veren siyasetin yolunu açacağız.” şeklinde sıralayarak, şöyle konuştu: “Her ailede huzur olsun istiyorum. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin istiyorum. Benim en büyük arzum bu. Aile sigortasını getireceğiz. Sözüm sözdür. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün evlerde ailevi sigorta olacak. Ve her ay asgari ücretinde bir tutar, kadının banka hesabına yatacaktır. Bu sözü vermiştim. Bana dediler ki: Parayı nereden bulacaksın? 17 Aralık gösterdi, götürdükleri malın miktarı 247 milyar. Eski para ile 247 katrilyon. Şimdi paranın kaynağını öğrendiniz mi? Malı götüreni öğrendiniz mi? Ben size söz veriyorum. Verdiğim sözün arkasında duracağım. Aile sigortasını getireceğim. Paraları hortumlayanların burnundan fitil fitil getirip halka vereceğim.”

    Kılıçdaroğlu, Mamak Belediye Başkanlığı için aday olan Coşkun Torun içinde şu ifadeleri kullandı: “Yeni Mahalle Başkanımız burada. Yenimahalle’yi iyi konuma getirdi. Aynı şeyi şimdi Coşkun Torun yapacak. Ben ona güveniyorum. Siz de güveniyor musunuz? Evet…O zaman ayın 30’unda sandığa gideceğiz. Omuz omuza kavga etmeden, bir bayram havası gibi, bir demokrasi şöleni gibi gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. O nedenle 30 Mart bizim için, demokrasimiz, Ankara için çok önemli. Mamak için çok önemli. El birliği gönül birliği ile. Hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Çünkü Abbas yolcu. Provokasyona dikkat! Çok dikkatli olacağız.”

    "VATANDAŞ KORKUDAN 'HIRSIZ VAR' DİYEMİYOR"

    Kemal Kılıçdaroğlu, slogan atan vatandaşlara da; “Siz böyle bağırırsanız, o gider Patent Enstitüsü’ne başvurur, alır patentini. Emin olun. Slogan atarsanız, gelir sizden parasını ister.” diye seslenerek, şunları kaydetti: “Onun unvanını sadece Mamak, Ankara, Türkiye bilmiyor bütün dünya biliyor. Geçenlerde, bir vatandaş, şu başçalanın mitingine katılayım demiş. Bakalım bu kadar malı götürdü. Millete ne diyecek? Gitmiş uzaktan dinliyor. Bir bakmış cebinden cüzdan gitmiş. Korkudan. 'hırsız var' diyemiyor. Dese dayak yiyecek. Geldiğimiz hal bu. 30 Mart önemli. Demokrasimiz için, ülkemiz için, çocuklarımız için önemli. Çocuklarımıza daha özgür ve demokrat bir ülke bırakacağız.”

    “BAŞÖRTÜSÜ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORDU ONU ELİNDEN ALDIM”

    “Ayrılık yapmayacak, kimseyi kimliğinden dolayı ayırmayacağız.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Bu ülkede yaşayan 76 milyon yurttaşın benim başımın üzerinde yeri var. Çünkü biz halk partisiyiz. Çünkü biz halkın partisiyiz. Düne kadar kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı. Onu da aleniden aldım. Kadın kardeşlerime sesleniyorum: İster başınız açık, isterse kapalı olsun. Bütün hanımların benim başımın üzerinde yeri var. Ayrılık yok, bizde. Birleşe birleşe kazanacağız. Bütün vatandaşlarımı, CHP’nin çatısı altında bekliyorum. Daha güzel bir Türkiye istiyorsanız gelin. Huzur içinde bir Türkiye istiyorsanız, gelin. Açlığın yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyorsanız gelin. CHP’nin şemsiyesi geniştir. İster Doğu-Batı ister Kuzey-Güney 76 milyon yurttaşımı kucaklıyorum, ben.”

    Ankara’nın gerçek anlamda Türkiye’nin başkenti olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ankara’yı yücelteceğiz ve büyülteceğiz. Mansur Başkan diyor ki ‘Herkese hizmet vereceğim. Oy versin, vermesin bütün Ankaralıların başkanı olacağım.’ Ankara’yı, adam gibi yöneteceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar