Kamer Genç: Erdoğan, senin muhatabın siyasi parti başkanları, camia değil

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası boyunca Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır ithamlarda bulunması ile ilgili Erdoğan'ın muhatabının siyasi parti başkanları oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kamer Genç: Erdoğan, senin muhatabın siyasi parti başkanları, camia değil

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası boyunca Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır ithamlarda bulunması ile ilgili Erdoğan'ın muhatabının siyasi parti başkanları olduğunu söyledi. Genç, " Erdoğan, senin muhatabın siyasi parti başkanları, Hizmet hareketi , Fethullah Gülen değil." ifadesini kullandı.

Partisinin Bolu İl Teşkilatı ile bir araya gelen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Twitter’ın kapatılmasını eleştiren Genç, “Elinden gelse güneşi kapatır. Adam aydınlıktan bu kadar korkuyor. Senin alnın açıksa, ardında pislik yoksa, yolsuzluk yoksa, rüşvet yoksa, hırsızlık yoksa neden korkuyorsun. Neden çekiniyorsun. Bunlar dikta rejiminin kurulması için için bütün alt yapıyı hazırladılar. HSYK kanunu getirdiler. Yargı bağımsız olmaz ise, bir ülkede en önemli unsur; siyasi otoriteye karşı, baskılara, işkenceye karşı bağımsız mahkeme olması lazım. Bu mahkemeler siyasi otoriteye karşı halkı koruyan mahkemelerdir. Savunmasız vatandaşa siyasi iktidardan gelecek saldırılara karşı mahkemeler koruyacaktır. Tayyip Erdoğan mahkemelere güvenmediğini söylüyor. Peki, şu anda cezaevlerinde 160 bin tane tutuklu hükümlü var. Bunlar şimdi kazmayı küreği alıp hapishane duvarlarını yıkıp çıkması mı lazım?” ifadelerini kaydetti.

“MEMLEKETTE HUKUK KALMADI, EŞKIYALIK VAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyası boyunca Hizmet Hareketi'ne ve Fethullah Gülen Hocafendi’ye yönelik ağır ithamlarda bulunmasına Genç şu sözlerle karşılık verdi: “Sen getir katrilyonları Atatürk Orman Çiftliği'nde saray yap. Saraya da çok meraklı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Mahkeme kararını tanımıyorum diyor. Sen mahkeme kararını tanımıyorsan yanıma silahı alıp geleceğim. İn bu makamdan diyeceğim. Böyle diyeceğiz. Bu çok önemli bir şey. Memlekette hukuk kalmadı, eşkıyalık var. Bunlar çok vahim şeyler. Bunlar eşkıyanın kendi kuralları ile memleketi yönettiğini gösteriyor. Şimdi twitteri kapatıyor. Elinden gelse güneşin doğmasını engelleyecek. Çünkü bu adam aydınlıktan korkan bir insan. Çünkü çok büyük yolsuzlukları var. 17 Aralıkta hırsızlıkları çıktı ortaya. Gülen’i muhatap alıyor. Sen siyasi parti başkanısın. Senin muhatabın siyasi parti olur. Onları bırakmış Fethullah Gülen ile uğraşıyor. Fethullah Gülen yaptı diyor. Mahsus deniyor. Milletin gözünü boyamaya çalışıyor. Herkesten fazla para ve mal hastalığına tutulmuş. Doymuyor. Kaç para ile doyuyorsa hangi mal mülk ile doyuyorsa bir kanun getirin bütün paramızı Tayyibe verelim. Yolsuzluğa artık bulaşmasın. Ama doymuyor Türkiye’yi istiyor. Olayın vahameti çok büyük. Cemil Çiçek denen o kısa boylu adam o kısa boyuyla AKP’nin devasa yolsuzluklarını örteceğini zannediyor. Senin boyun yetmez Cemil. Kendisi de içinde. Anayasa’nın 100. Maddesi değişmelidir. Bakan ve Başbakan yargılanması mümkün değil. Yargılanması Divana gelmesi kaldırılmıştır. Evinin altında para yakalanmış kalkmış bana darbe yapılıyor diyor. Bunlar yüz karası olaylar. Başka ülkede olsa insanların karşısına çıkamazlar. Hırsızdan yana değilseniz ona oy vermezsiniz. Türkiye’nin var olma yada yok olma meselesi.” CİHAN

Yorumlar