'İzmir CHP'nin kalesidir algısını kaldıracağız'

Strateji Geliştirme Uzmanı Akkuş, “İdeolojik bir mantıkla oy kullanmayı bırakır hizmete yönelirsek, bu megaköyü, megakent yapacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol
'İzmir CHP'nin kalesidir algısını kaldıracağız'

Siyasi Danışman Strateji Geliştirme Uzmanı Taner Akkuş, İzmir'de 5 sene öncelikle kurulan Ege Yerel Yönetimleri İzleme Platformu Derneği'nin (EYYİD) bundan sonra faaliyetlerine Yerel Yönetimleri İzleme Merkezi Federasyonu şekilde devam edeceğini söyledi.

"Federasyon şekilde politik mekanizma ile bürokrasi ilişkilerini eşdeğerde yakalayıp sivil dayanışma köprüsü kurarak C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği "Hedef 2023" projesine biz de yardım sağlayacağız" diyen Akkuş, "İzmir CHP'nin kalesidir şeklindeki hata algıyı da ortadan kaldıracağız" dedi.

2010 yılında kurulan EYYİD, Yeni Türkiye ve Hedef 2023 vizyonu doğrultusunda hedeflerini büyüttü. Derneğin yeni ismini üyelere ilk kere Bornova'daki merkez binada düzenlenen toplantıda açıklayan Siyasi Danışman Strateji Geliştirme Uzmanı Taner Akkuş, federasyon şekilde hazırladıkları sosyal mesuliyet projelerini anlattı.

Anıtkabir ve Kabe gezisi

Federasyonun Onursal Başkanı şekilde İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı seçtiklerini anlatım eden Akkuş, "Sosyal mesuliyet projeleriyle kitlesel algı oluşturarak İzmir'de aşırı güzel projeleri yaşama geçirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda halkın merakını ve saygısını kazanmış Nihat Hatipoğlu ve Ahmet Özhan eşliğinde tanınmış şirketlerin da desteğini alarak Suriye'den ülkemize gelen mülteci 100 çocuğun toplu sünnet şöleni ile erkekliğe ilk adımı atmasını hedefliyoruz. Bunun yanı dizi 'Engelleri Aştık Atamıza Ulaştık' sloganı ile İzmir'in 30 ilçesinden birer adet engelli kardeşimizi ve refakatçilerini Anıtkabir'e, 'Engelleri Aşalım Resulullah'a Ulaşalım' sloganıyla da gene İzmir'in 30 ilçesinde belirlenecek engelli ve yaşlılarımızı Diyanet veya İl Müftülüğü yetkilileri eşliğinde günübirlik ve ya iki günlüğüne Kabe'ye götürmek istiyoruz" dedi.



'Güzel düzenlenmiş'

Taner Akkuş, "İzmir'in AK belediyeye gereksinimi var. İzmir sosyal demokratların kalesi diyorlar. Hayır, İzmir ulusal mücadelenin ruhunu taşıyan ilk kurşunun sıkıldığı, İzmir Cumhuriyet'in kazanıldığı yer. Onun için İzmir kimsenin kalesi falan değil, İzmir İzmirlilerin kalesi. İdeolojik bir mantıkla oy kullanmayı bırakır hizmete yönelirsek, bu megaköyü, megakent durumuna dönüştürebilirsek İzmir'e de aşırı iyi hizmet vermiş oluruz. Bunun yolu da 7 Haziran'dan geçiyor" dedi.

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin ise, "Hem devletin hem de siyasetin ulaşamadığı, açamadığı kapıları inşallah sivil cemiyet örgütleriyle açmayı hedefliyoruz. STK kurmak aşırı basit, etkinlik yapmak mühim olan. Bu oluşumun içeriği aşırı güzel düzenlenmiş" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar