İhsanoğlu ile görüşen Kamalak: Büyük hizmetler ifa edeceğini düşünüyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iki önemli parti tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinin Türkiye açısından son derece sevindirici bir durum olduğunu söyledi. İhsanoğlu’nun...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu ile görüşen Kamalak: Büyük hizmetler ifa edeceğini düşünüyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iki önemli parti tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinin Türkiye açısından son derece sevindirici bir durum olduğunu söyledi. İhsanoğlu’nun yabana atılmasının kati suretle mümkün olmadığını belirten Kamalak, “Yetişmiş, uluslararası alanda isim yapmış, mümtaz bir değerdir. Türkiyemizin yetiştirdiği ender isimlerden birisidir. İnşallah Türkiye için çok daha büyük hizmetler ifa edeceğini düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyoruz. Türkiyemiz için hayırlısı olur inşallah.” dedi. Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi destekleyecekleri konusunda ise önümüzdeki günlerde teşkilatları ile istişare yaparak, düşüncelerini kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ortak çatı aday olarak belirledikleri cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı, SP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Kamalak, İhsanoğlu’nu genel merkez girişinde karşıladı. İkili, tokalaşmanın ardından Kamalak’ın makamına geçti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Kamalak ve İhsanoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kamalak’la çok verimli, detaylı ve anlamlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Burası benim için çok aziz bir yerdir. Hatıralarımız vardır, müşterek dostluklarımız vardır. Bugün görüştüğüm değerli yöneticiler arasında eski dostlar ve arkadaşlar bulunmaktadır. Kendileri bu seçimlerle ilgili bugünkü safhasında oldukları pozisyonu izah ettiler. Biz bunu takdirle ve olumlu karşılıyoruz, doğru ve dürüst bir yaklaşım. Buradan çok mutlu olarak ayrılıyoruz.” diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun iki önemli parti tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinin, özellikle CHP yönünden, Türkiye açısından son derece sevindirici bir durum olduğunu kaydeden SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Ekmeleddin Bey hocamızın kendi ifadesiyle Ekmel Bey hocamızın tabi yabana atılması kati suretle mümkün değildir. Yetişmiş, uluslararası alanda isim yapmış, mümtaz bir değerdir. Türkiyemizin yetiştirdiği ender isimlerden birisidir. İnşallah Türkiye için çok daha büyük hizmetler ifa edeceğini düşünüyorum. Kendisine başarılar diliyoruz. Türkiyemiz için hayırlısı olur inşallah. Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığına aday olması, aday gösterilmesi, hem de iki önemli parti tarafından aday gösterilmiş olması büyük bir teveccühtür. Tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz, başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

"NETİCEDE KARARI VERECEK OLAN TEŞKİLATIMIZ"

Bir gazetecinin, “Bu takdiriniz destek anlamına geliyor mu?” şeklindeki sorusuna Kamalak, “Biz sayın hocamıza, kıymetli başkanımıza, İslam Birliği genel sekreterimize bunu da ifade ettik. Dedik ki biz bir siyasi partiyiz, teşkilatımız var. Teşkilatlarımızla bir araya gelmek durumundayız, onların görüşlerine başvurmak durumundayız. Eğer biz burada bir grup arkadaş olarak, yönetim kurulu olarak kendiliğimizden tüm teşkilat adına bir karar verip, şu veya bu şekilde bir deklarasyonda bulunacak olursak, bu kanaatimizce sıkıntı doğurur. Bu sıkıntıyı, sanıyorum belirli partilerde görüyorsunuz. İstişaresiz bir şekilde deklare edildiği için. Önümüzde daha 45-46 gün gibi bir süre var. Bu süre içinde il başkanlarımızla, genel idare kurulu üyelerimizle, başkanlık divanı üyelerimizle bir araya gelir, kamuoyuna deklare ederiz. Henüz diğer adaylar da zaten belirlenmedi. Ters köşe bir aday çıkabilir ama görelim. Dediğimiz şey şu misalen siz bir mağazaya gittiniz bir elbise almak için. Güzel bir elbise ama biliyorsunuz ki yakın zamanda o mağazaya başka elbiseler de gelecek. Herhalde beklersiniz, diğer elbiselerin de gelmesini misalen. Böyle düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde teşkilatlarımızla istişaremizi yaptıktan sonra başta basın mensupları olmak üzere düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşırız. Dün de zaten sayın başbakana destek vereceğimiz noktasında bir açıklamada bulunmadık. Aynı şey. Neticede kararı verecek olan teşkilatımız.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar