Hamzaçebi: Konuyu ilk MYK toplantımızda görüşeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile HSYK düzenlemesi konusunda yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hamzaçebi: Konuyu ilk MYK toplantımızda görüşeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile HSYK düzenlemesi konusunda yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi. Hamzaçebi, “İlk MYK toplantımızda konuyu görüşeceğiz.” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Partili Nurettin Canikli, CHP grubunu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Hamzaçebi gazetecilere açıklama yaptı. Hamzaçebi şunları söyledi: “Bu konuda siyasi partiler arasında oluşturulacak bir komisyonun çalışması şeklinde bir öneri getirdiler. Bu çalışma dört siyasi parti ile olabilir. Üç siyasi parti veya iki siyasi parti ile olabileceği şeklinde görüş ifade ettiler. HSYK ile ilgili konu hakkında kendilerine iki hassasiyetimizi ilettik. Birincisi hala komisyonda görüşülmekte olan ve Anayasa'ya aykırılığı sabit olan teklifin görüşmelerinin durdurulması veya onun geri çekilmesi şeklinde baştan beri ifade ettiğimiz hassasiyetimizi ifade ettik. İkinci olarak halen yürütülmekte olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının engellenmemesi, bunların devam ettirilmesi. Bu konulardaki görüşlerimizi ifade ettik. AKP’nin teklifini merkez yönetim kurulu ve genel başkanımıza sunacağız. İlk MYK toplantımızda konuyu görüşeceğiz. Bu yarın veya en geç perşembe günü olabilir. CHP’den anayasa değişikliği konusunda birlikte olumlu bir görüş gelirse o görüş çerçevesinde komisyon aşamasında durdurabileceklerini veya Genel Kurul aşamasına bunu getirmeyeceklerini söylediler.” CİHAN

Yorumlar