Gül'den GYV'nın çağrısına cevap: Görevde değil miyim ben yani?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) son yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili, göreve davet etmesine, "Görevde değil miyim ben yani? Göreve falan çağırdı, dediniz de.

Google Haberlere Abone ol
Gül'den GYV'nın çağrısına cevap: Görevde değil miyim ben yani?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) son yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili, göreve davet etmesine, "Görevde değil miyim ben yani? Göreve falan çağırdı, dediniz de. Görüyorsunuz, açıklamalarım konuşmalarım, temaslarım kamuoyu nezdinde yapılıyor, gizli değil." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'yu Çankaya Köşkü'nde törenle karşıladı. Gül ve Basescu, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü'nde basın toplantısı düzenledi.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, bir gazetecinin “Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, son yaşanan gelişmelerle ilgili sizi göreve çağırdı. Bazı köşe yazarlarından destek geldi. Bununla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz.” sorusuna, şöyle cevap verdi: “Görevde değil miyim ben yani? Göreve falan çağırdı, dediniz de. Görüyorsunuz, açıklamalarım konuşmalarım, temaslarım kamuoyu nezdinde yapılıyor, gizli değil.”

"CHP VEKİLİNİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİM"

"CHP Milletvekili Erdal Aksünger sizinle yapılan görüşmenin ardından illegal dinlemeler konusunda Devlet Denetleme Kurumu'nu (DDK) devreye sokabileceğinizi söyledi. Böyle bir talimatınız olacak mı?” sorusuna Gül, “Geçen hafta milletvekili yazılı olarak randevu talebinde bulundu. Ben de tüm milletvekillerini olduğu gibi onları da kabul ediyorum. Hangi partiden olursa olsun. Yazılı müracatında da DDK ile ilgili kişisel verilerin kullanılması ile ilgili bir rapor yayınlandı, biliyorsunuz. Bu konuda görüşme talebi oldu. Görüşme oldu. Takdir edersiniz ki, yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu dikkat edilirse... Bu gün bir çok sorunun aslında karşılanamayacağı mevzular ve diğer görüşlerini dinledim. Mesele bu. Tüm milletvekilleri, çeşitli konularda görüşüyorlar. O çerçevede yaptığımız görüşme. Kendisinin talep ettiği görüşme.” karşılığını verdi.

"UZUN TUTUKLULUĞUN CEZAYA DÖNÜŞMEMESİ GEREKTİĞİNİ VURGULADIM"

Cumhurbaşkanı Gül, başka bir gazetecinin “Uzun tutukluluk sürecinin 5 yıla indirilmesi konuşuluyor, bununla ilgili ne dersiniz? " sorusunu da, “TBMM’nin açılışında yaptığım konuşmada uzun tutukluğun cezaya dönüşmemesi gerektiğini vurguladım. Bu çerçevede bakarım. Nasıl bir taslak var bilmiyorum. Dolayısıyla hükümetle görüşmemizin ardından size detaylı bir cevap verebilirim.” şeklinde cevapladı. CİHAN

Yorumlar