Gül: Bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler milimize ettilerse, yaşamıyorlarsa artık, bizde bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri almalı, bu doğrultuda Devlet Denetleme Kurulu (DDK)...

Google Haberlere Abone ol
Gül: Bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler milimize ettilerse, yaşamıyorlarsa artık, bizde bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri almalı, bu doğrultuda Devlet Denetleme Kurulu (DDK) olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlarda ışık tutacaktır." dedi.

Akhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra beraberindekilerle Eynez bölgesindeki maden ocağına geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından karşılanan Gül ve Çiçek, Soma'daki maden faciasının yaşandığı bölge ile maden sahasında incelemelerde bulundu. İşçi yakınlarıyla da görüşen ikili TKİ Kurumu Eli Müessesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü'ne geçti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, büyük bir bir acı yaşandığını belirtti. Gül, "Bu acı hepimizin acısıdır, çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Burada hayatını kaybeden kardeşlerimin mekanı cennet olsun. Annelerine, babalarına, çocuklarına, hepsine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Rızık kazanmak için yeraltında çalışmak belkide kazançların en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor. Şuanda kurtarma çalışmaları kesintisiz devam ediyor. İlk haber alındığından itibaren işin vahameti anlaşıldığı için bütün devlet imkanlarıyla seferber oldu. Maalesef kaybımız büyük. Her ailenin her canın acısı hepimizin canıdır. Şunun bütün vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki. Bir kişi bir kişidir, bir can bir candır. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Dolayısıyla acı büyüktür ve hepimizin açısıdır. Gerçekten çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Bunun yaraları sarmak için hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor, büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmalı muhakkak ki gösterecektir." şeklinde konuştu.

Bu acıların yaşanmaması gerektiğini belirten Gül, "Bu acıları nasıl gelişmiş ülkeler milimize ettilerse, yaşamıyorlarsa artık, bizde bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri almalı, bu doğrultuda DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlarda ışık tutacaktır. Bu acıları tatmamak için ne düzenleme gerekiyorsa şüphesiz ki yapılacaktır. Olayla ilgili hem idari hem diğer her türlü soruşturmalar başlamış, titizlikle muhakkak ki bunlar da devam edecektir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar