Eroğlu: Başbuğ'un tahliyesini duyunca sevinçten uçtum, adalet yerini buldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesiyle ilgili olarak, "Adeta sevinçten uçtum.

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Başbuğ'un tahliyesini duyunca sevinçten uçtum, adalet yerini buldu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliyesiyle ilgili olarak, "Adeta sevinçten uçtum.” dedi. Eroğlu, Başbuğ hapse girdiğinde çok üzüldüğünü, onun suçsuz olduğunu ilk kendisinin söylediğini, tahliye ile adaletin geçde olsa yerini bulduğunu söyledi.

Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çay Barajı ile Armutlu Göleti ve Sulaması’nın temelini attı. Temel atma sonrasında konuşan Bakan Eroğlu, Başbuğ’un hapse girdiğinde çok üzüldüğünü, daha önce açıkça suçsuz olduğunu bir gazeteye verdiği mülakatta ilk kendisinin söylediğini ifade etti. Eroğlu,“İlker Başbuğ ülkemize çok büyük hizmetleri olmuştur, adalet geç de olsa yerini buldu. Dün akşam ki tahliyeye sevinçten âdeta uçtum. Hükümetimiz, uzun tutukluluk sürelerini 5 yılla sınırlandıran düzenlemeyi yaptı. Bu da, Anayasa Mahkemesi'nin önünü açtı. Kendisine, tekrar geçmiş olsun.” diye konuştu.

Çay ilçe meydanında düzenlenen merasimde konuşan Eroğlu, 105 metre uzunluğundaki Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı olan Çay Barajı'nın ve Armutlu Göleti ve Sulaması'nın 128 milyon liraya mal edileceğini söyledi. Çay Barajı ile ilçeye ait 18 bin 550 dekar zirai araziye su temin edileceğini belirten Eroğlu, aynı zamanda Çay ve Bolvadin ilçelerine yılda 7,95 milyon metreküp içme-kullanma ve sanayi suyu sağlanacağını belirtti.

Armutlu Göleti ve Sulaması ile de bin 920 dekar tarım arazisinin suyla buluşturulacağını ifade eden Eroğlu, bu tesislerle 938 kişiye de istihdam sağlanacağını anlattı.
CİHAN

Yorumlar