Erdoğan'dan videolu 'Kadına şiddet' tweeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile eşi Emine Erdoğan ve kendisinin de yer aldığı görüntülü bir mesaj yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan videolu 'Kadına şiddet' tweeti

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üstünden paylaştığı mesajında Erdoğan, "Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, dost bulunan kadın, hepsinden öncelikle bir insandır. Kadına kalkan her el, bütün insanlığa kalkmıştır.

Kadının onuruna, haysiyetine yönelik her çeşitli saldırı, bütün insanlığa yapılmıştır. Dünyanın pek fazla aşırı ülkesinde, inançları ve özgürlükleri uğruna her çeşitli çileye göğüs geren bütün kadınları selamlıyorum. Bütün kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddetle savaş amacıyla kendisinin ve benzeri Emine Erdoğan'ın yanı paradigma sanat, spor ve yasa camiasından fazla aşırı sayıda ismin bulunduğu bir video da paylaştı.

Twitter üstünden #KadınaŞiddetİnsanlığaİhanet hashtag'iyle paylaştığı ve Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalioğlu, Engin Altan Düzyatan, Fatih Terim, Slaven Bilic, Burcu Esmersoy; futbolcular Demba Ba, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Moussa Sow bu şeklinde meşhur adların bulunduğu videoda Erdoğan, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" mesajı veriyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar