Erdoğan: Yargı millet adına karar verir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargının millete rağmen karar veremeyeceğini, yargının millet adına karar vereceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Yargı millet adına karar verir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargının millete rağmen karar veremeyeceğini, yargının millet adına karar vereceğini söyledi. Erdoğan, “Millete rağmen karar vermez veremez. Yargı milletin seçtiği hükümete, siyasete, Meclis'e, milli iradeye istikamet çizemez, dayatma yapamaz, müdahale edemez.” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 214 projenin açılış törenine katıldı. Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törene Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Emrullah İşler ve Ali Babacan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Bugün açılışı yapılacak eserlerle Ankara’ya ulaşımdan yeşil alanlara estetik düzenlemeden sosyal hizmetlere kadar her alanda önemli yatırımlar kazandırdıklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün tam 16 köprülü kavşak ve köprünün açılışını yapıyoruz. Çankaya, Bağlıca, Ostim,Etimesgut, Sincan, Akyurt, Çubuk, Kazan ve Gimat’ta tamamlanan köprü ve köprülü kavşaklar bu törenle resmi olarak hizmete giriyor. Bu köprülü kavşaklar ve köprülerle Ankara’nın ulaşım konusunda tıkanıklık yaşanan pek çok bölgesindeki sorunları çözüyoruz. Şehrin çeşitli yerlerindeki 11 üst geçidi açıyoruz. Ayrıca Sincan hanımlar lokali, Kazan aile yaşam merkezi ve Elmadağ kültür merkezi açılışı yer alıyor. Tarihi miras Hacıbayram cami çevresinde çevre düzenlemesi yapıldı. Bugün bu projenin devamı niteliğinde katlı otoparkın açılışı yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz 576 okul bahçesini asfaltladı. Geleneksel Türk çocuk oyunları çizgisiyle donattı. Belediye başkanımıza ve ekibine milletimiz adına teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Dik duracaklarını, diklenmeyeceklerini yollarına öyle devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, “Bu heyecanı bu aşkı bu sevdayı ancak yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı sizler bilirsiniz millet bilir. 11 yıldır bakanlıklarımız, belediyelerimiz, il özel idarelerimizle en ücra köyünden başkentine kadar Türkiye’nin tamamını kalkındırmanın ve geliştirmenin büyütmenin mücadelesini veriyoruz. Aşkla şevkle heyecanla bu yolda yürürken birileri de sürekli ayağımıza çelme takma ve yolumuza diken döşemenin peşinde koşuyor. Bizim milletle olan irtibatımızı, milletle olan gönül bağımızı, milletimizle tesis ettiğimiz güveni itimatı hazmedemeyenler var. Türkiye’nin güçlenmesini refaha huzura kardeşliğe kavuşmasına kabullenemeyenler var. Türkiye’nin ekonomisini güçlenmesini direncini içine sindiremeyenler yıllardır yüksek faiz oranlarından elde ettiği rantı devam ettirmek isteyenler bunun için de Türkiye tuzaklar hazırlayanlar var.” şeklinde konuştu.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİNİ VE ÇÖZÜM SÜRECİNİ HEDEF ALDILAR

17 Aralıkta hükümete yönelik ağır bir saldırı uygulamaya konduğunu, görüntüye yolsuzluk iftiralarının konulduğunu belirten Erdoğan, “Yolsuzluk iftirası ile asıl niyetlerini gizlemek istediler. Yolsuzluk iftirasıyla Türkiye üzerine oynamak istedikleri oyunu milli iradeye kurulan tuzağı gizlemek istediler. 17 Aralık operasyonu Türkiye’de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur, milli iradeye hedef aldılar. Milli bankamız Halkbank’ı hedef aldılar milli çıkarlarımızı hedef aldılar. O Halkbank’ı biz geldiğimizde ederi 1 milyar doların altındaydı şu an ederi 25 milyar dolar. Bunu hazmedemediler bunu kıskandılar. Görev zararı ile bize devredilen Ziraat, Halk ve Vakıfbank’ı hamdolsun bu dönemde hepsi karlı bankalara haline gelirken dünyada da farklı bir şekilde ederi arttı. Küresel ölçekte tamamen milli olan büyük yatırımları hedef aldılar. 3. Havalimanı’nı İstanbul’da hedef aldılar. 3. köprüyü hedef aldılar, Marmaray’ı kıskandılar. Yeni yapılan tüp geçidi hedef aldılar. Ankara İstanbul arasında inşa edilen Eskişehir İstanbul hızlı trenini hedef aldılar. İstanbul İzmir otoyolunu hedef aldılar. Bunların yapılmasını istemediler. Bunlar Türkiye’ye farklı bir şekilde çıtayı yükselterek hedef yakalatıyordu. Milli birlik ve kardeşlik projesini ve çözüm sürecini hedef aldılar. Bu ülkenin Milli İstihbarat Teşkilatı'mı hedef aldılar.”

BİZ HER ZAMAN MİLLETE HESAP VERMEYE HAZIRIZ

Yargının millete rağmen karar veremeyeceğini, yargının millet adına karar vereceğini vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: “Yargı millet için karar verir. Millete rağmen karar vermez veremez. Yargı milletin seçtiği hükümete, siyasete, Meclis'e, milli iradeye istikamet çizemez, dayatma yapamaz, müdahale edemez. Yargının içinde hukuka saygın olan yargı mensuplarını tenzih ederim. Ama ne yazık ki, örgüt bağlantılı çalışanları da tarih affetmeyecektir. Yetkili kurum ve kurullar affetmeyecek. Biz yargının bağımsızlığına saygı duyarız. Bunu tesis etmek, muhafaza etmek için çok reformlar yaptık, gerektikçe yapıyoruz ve yapacağız. Ancak yargının bağımsızlığından daha önemli olan yargının tarafsızlığıdır. Bunu bilmemiz lazım. Yargı tarafsız olsun diye bağımsızdır. Eğer siz yargı bağımsız olsun diyor ama yargıyı alıp bir örgütün sınırsız hırslarına teslim ediyorsanız orada yargı tarafsızlığı olmaz biz bunu kabul etmeyiz. Yargının yasama ve yürütme erkine müdahale etmesine izin vermeyiz. Buna ne biz razı oluruz ne milletimiz razı olur. Bu her şeyden önce bu milletin iradesini hiçe saymaktır. Sorumluluk üstlenmeden yetki kullanmanın adı diktatörlüktür. Biz her zaman millete hesap vermeye hazırız.”

Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, 4 noktaya canlı bağlantı yaparak 214 projenin açılışını gerçekleştirdi.
CİHAN

Yorumlar