Erdoğan o afişlere sert tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İzmir ve Kadıköy belediyeleri tarafından Kadınlar Günü'ne özel asılan afişlerine sert tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan o afişlere sert tepki gösterdi

Son Haberler Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li bazı belediyelerin Kadınlar Günü için düzenledikleri afişlere sert tepki gösterdi.

İzmir ve Kadıköy belediyelerinin astığı afişlerde Türk toplumuna aykırı ifadeler yer alıyordu. Erdoğan, bu ifadelere dikkat çekerek, "Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları, kadını kendi ideolojilerine köle yapmaktır." dedi.

Birtakım çevrelerin ısrarla, kendi deyimleriyle, "özgürleştirmek" adına, kadınları kadın yapan farklılıkları, güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırmaya çalıştığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık- kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen, en büyük kadın düşmanıdır. Kadını, 'başında örtü var, başında örtü yok' diye ayrıma nasıl tabi tutarsın? Yani, 'başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadındır', böyle bir tanımlama olabilir mi? Yıllarca bu ülkede bu yapıldı. Eğer başında örtü varsa üniversiteye almadılar, okullara almadılar, örtü varsa devlet dairelerine almadılar, işe almadılar, yoksa aldılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. İşte bunu hamd olsun biz değiştirdik. Nisa, insan. Ve insan olduğu için değer verdik. Giyiminden kuşamından dolayı değil. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları, kadını kendi ideolojilerine, kendi zihinlerinde kurdukları dünyaya köle yapmaktır."

Erdoğan, "Kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükafatlandırılır. Onun için cennet babaların ayakları altında değil, annelerin ayaklarının altındadır. Annelerin ayaklarının altı öpülür, ben öptüm siz de öpün." dedi. 

İşte belediyelerin astığı o afişler: 

 

Yorumlar