Erdoğan: İsmi geçen zatla (Zerrap) ilgili bana suç duyurusu gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Reza Zerrap’la ilgili bugüne kadar kendisine herhangi bir suç duyurusunun gelmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İsmi geçen zatla (Zerrap) ilgili bana suç duyurusu gelmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Reza Zerrap’la ilgili bugüne kadar kendisine herhangi bir suç duyurusunun gelmediğini söyledi.

Almanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “17 Aralık'ta başlatılan operasyondan 8 ay önce MİT tarafından size bir rapor sunulduğu medyaya yansıdı. Şu an tutuklu bulunan Reza Zerrap’ın söz konusu operasyonda ismi geçen bakanlarla ilişkide olduğu, MİT’in de bu yönde sizi uyardığı, ‘bu iş ortaya çıkarsa hükümet aleyhinde kullanılabilir’ dediği yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor size sunuldu mu?” sorusu üzerine Erdoğan, MİT’in uyarı yapmadığını, tespit yaptığını söyledi.

Başbakan’ın, “MİT’in bu tür raporlarına nüfus edecek kadar paralel yapının temsilcisi konumuna düşüyorsunuz. Anlatabiliyor muyum?” sözüne gazeteci, “Taraf'ta yayınlandı efendim.” diye karşılık verdi. Bunun üzerine Erdoğan şöyle konuştu: “Müşterek çalışıyorsunuz da onun için. Bu kadar açık net her şey ortada. MİT’in raporunu bilecek kadar, ona nüfus edecek kadar müşterek çalışıyorsunuz, söylemediği söylettiriyorsunuz. Başkasına da bunu yaptırıyorsunuz. Tabi sen değil, patronlarınız bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yoluna gidiyorsunuz. MİT’in bu belgelerine nasıl nüfuz ediyorlar acaba? Bunlar nasıl ele geçiriliyor? MİT sürekli gizlilik kaydıyla çalışır. Bu gizlilik kaydıyla çalıştığı halde bu nasıl sizlerin veya onların eline geçiyor? Burası çok tehlikeli. Bu ülkeyi sevmek değildir. Bu vatana hizmet değildir. Ve bu şahsın kendiyle ilgili bizim hukukumuzda bir insan için suç sabit olmadıkça o insanı suçlu olarak telakki edemezsiniz. Eğer suç sabit olmuşsa o zaman ona suçlu diyebilirsiniz. Bunun bizim dinimizde de zerre kadar yeri yoktur. Bizim inancımızda yeri yoktur. Bir defa bunları iyi değerlendirmek lazım. İsmi geçen zatla ilgili bana bugüne kadar herhangi bir suç duyurusu da gelmemiştir. Dolayısıyla patronların da duymuştur zaten.”

BAŞBAKANLIK TEFTİŞ KURULU RAPORU

NTV muhabirinin, “Başbakanlık Teftiş Kurulu raporuyla ilgili ayrıntılar medyada yer aldı. Ofisinize konulan böcekle ilgili başbakanlık koruma ekibinden alt düzeyde bir yöneticinin yerleştirdiğine inanılıyor şeklinde bir ibare var. Ayrıntıları öğrenebilir miyiz?” sorusuna Erdoğan, “Sevgili kardeşim! sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Beni de bilgilendirirsen çok mutlu olurum. Başbakanlık Teftiş Kurulu gizlilik, çok gizlilik kaydıyla Ankara Başsavcılığı’na bunu gönderiyor. Bundan sizin haberiniz oluyor. Paralel devlet, paralel yapılanma bu, anlatabiliyor muyum? Bu ülkede hala paralel devlet yok diyen başını iki elinin arasına alsın da düşünsün. Buna paralel devlet mi dersiniz, paralel yapı mı dersiniz. Çok gizlilik kaydıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu Ankara Başsavcılığı’na aylardır hazırladığı dosyadan en ufak bir şey çıkmıyor bu şimdi ortaya çıkıyor. Bun nasıl bir şey. Benim haberim yok sizin haberiniz var. Hadi açıkla…” ifadelerini kullandı. Muhabir de bunun üzerine, “Hürriyet gazetesinde okudum.” diye konuştu
CİHAN

Yorumlar