Erdoğan: Bu ülke belde-i emindir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay Olağanüstü Genel Kurulunda önemli izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Bu ülke belde-i emindir!

Erdoğan'ın açaıklamalarından satırbaşları:

- Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen sima binleri gene Kızılay karşıladı. Krizler ve felaketler karşısında daha canlı ve kuvvetliyiz. Gözler Kızılay'ı arıyor onu görünce mutluluk buluyor. Kar tipi itibarı ile metodlar kapanıyor kişiler mahsur kaldığında Kızılay derhal orada. İnsanların kalbine girmek kolay değil Kızılay bunu başarmıştır bu itimat ve itimadı veren herkesten Allah razı olsun. Kızılay'a herzaman destek oldum bundan sonra da devam edeceğiz.

KIZILAY'A 30 DÖNÜMLÜK ALANA

- Kızılay'ın umumi merkezini biz kendisine razı görmüyoruz. Ara sokakta bir yer yakışmıyor. Şimdi inşallah Milli Emlak'tan 30 dönümlük bir yer alınarak ihtiyaca dönük bir biçimde dünyanın çekim merkezi misal bir umumi başkanlık merkezine sahip olmasını istiyoruz. İnşallah en kısa sürede plan ve yapımı ile açılışında da müşterek oluruz.

KIZILAY GAZİ BİR KURUMDUR

- Kızılay'ın şuan ki Kızıl hilal göstergesi 93 Harbi'nde ilk kere kullanıldı. Kızılay gerçekte Gazi bir kurumdur. Kızılay kuruluşundan sonra kurulan yaşanan tüm savaşlarda hizmet vermiş arkadaş hasım demeden tüm yaralıları hastaneye yetiştirmiştir. 

- Bu ülke belde-i emindir, Emin bir ülkedir. Esed'den zulüm gören gelir buraya sığınır. Bizim soframıza milyonlarca kaşık konmuştur.

TÜRKİYE DÜNYADA 3. ÜLKE OLDU

- Türkiye geçtiğimiz sene takribî 4,5 milyar dolar yardımıyla dünyada üçüncü ülke oldu. 10 sene öncelikle 45 milyondu. Veren el sektör elden üstündür böyle inandık böyle yürüdük. Yetmiş sente muhtaç Türkiye bugün dünyanın her yerinde fazla aşırı mühim yardımlarda bulunuyor. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar