Ekmeleddin İhsanoğlu 12 Temmuz'da Bursa'ya geliyor

Muhalefet partilerinin, cumhurbaşkanlığı için ortak ‘çatı’ adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa’ya gerçekleştireceği ziyaretin detayları belli oldu. Programına Yeşil Türbe ziyareti ile başlayacak...

Google Haberlere Abone ol
Ekmeleddin İhsanoğlu 12 Temmuz'da Bursa'ya geliyor

Muhalefet partilerinin, cumhurbaşkanlığı için ortak ‘çatı’ adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 12 Temmuz Cumartesi günü Bursa’ya gerçekleştireceği ziyaretin detayları belli oldu. Programına Yeşil Türbe ziyareti ile başlayacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret edecek, çarşı esnafı ile bir araya gelecek. İhsanoğlu, akşam ise kanaat önderleri ile yapılacak toplantının ardından yaklaşık 10 bin Bursalı ile iftar yapacak.

CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, DSP İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP İl Başkanı Ali Garaçoğlu ve DP İl Başkanı İsmet Koyuncu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'nde basın toplantısı düzenleyerek, İhsanoğlu'nun Bursa gezisi hakkında bilgi verdi.

Partiler adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Metin Çelik, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, 11 Temmuz Cuma günü akşamı Erzurum toplantısından sonra Bursa’da olacağını söyledi. Çelik, program hakkında şu bilgileri verdi: “12 Temmuz Cumartesi sabahı saat 09.30’da öncelikle Yeşil Türbe ziyareti, ardından Hünkar Atatürk Köşkü ziyareti olacak, ardından Orhan Camii’nin önünde bir basın toplantısı yapılacak. Ondan sonra Orhangazi ve Osmangazi türbeleri ziyaret edilecek. Ulucami’de öğle namazı kılındıktan sonra kapalı çarşı ve açık çarşı gezilerek esnafla görüşülecek. Bu ziyaretten sonra Gemlik’te Celal Bayar’ın anıt mezarı ve müzesi gezilecek. Yaklaşık bir saat dinlenmenin ardından saat 19.00’da Buttim’de kanaat önderleri ile yaklaşık 1,5 saatlik toplantı yapılacak. Ardından Buttim açık alanda yaklaşık 10 bin yurttaşın katılımıyla iftar gerçekleştirilecek.”

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, devlet başkanlığı için yanıp tutuştuğunu hatırlatan Metin Çelik, şöyle konuştu: ”Bizler anayasamıza uygun, tarafsız, partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alan bir cumhurbaşkanı seçme gayreti içindeyiz. Ortak çatı adayımız sayın Prof. Dr. İhsanoğlu, Türkiye’nin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyet'in temel değerlerini milli, manevi mirasla bütünleştirecek, özgürlükçü, laiklik ilkesine ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin sorunlarına, Anayasa'da kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecektir. Sayın İhsanoğlu, kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil her kesimi temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Adayımız sayın İhsanoğlu ile topluma güven, saygı, sevgi, huzur ve mutluluk vaat ederek, ortak akılla çözümü birlikte arayan dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz. Yurttaşlarımızın cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda en doğru kararı vereceğini umuyoruz.” Çelik, bir soru üzerine Bursa’da yüzde 60-65 civarında oy alabileceklerini dile getirdi.

MHP İl Başkanı Hasan Toktaş ise Başbakan'ın söylemlerinin aksine özellikle Güneydoğu’da çok ciddi bir paralel yapılanma olduğunu, dış politikanın sorun haline geldiğini belirterek, “Böyle bir ortamda Türkiye’nin uzlaştırıcı, devlet geleneği ve terbiyesi olan, devletin temel esaslarına, herkesin ortak değerlerine sahip bir cumhurbaşkanı adayı ile yola çıkılması çok önemlidir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar