Destici: 'Özerklik ilan edeceğiz' diyorlar hükümetten hiç bir söz duyamıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın siyasi uzantılarınin millete iş, aş, ekmek, yol, su, elektrik vaadetmek yerine 'özerklik ilan edeceklerini söylediğini belirterek, "Ne yazık ki ne hükümet edenler ne meclisteki muhalefette.

Google Haberlere Abone ol
Destici: 'Özerklik ilan edeceğiz' diyorlar hükümetten hiç bir söz duyamıyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK'nın siyasi uzantılarınin millete iş, aş, ekmek, yol, su, elektrik vaadetmek yerine 'özerklik ilan edeceklerini söylediğini belirterek, "Ne yazık ki ne hükümet edenler ne meclisteki muhalefetten bunlara yönelik hiçbir söz duyamıyoruz. Biz şunu söylüyoruz. Sakın ha aklınızdan bile geçirmeyin. Heveslerinizi kursaklarınızda bırakırız. 75 milyon kardeşçe yaşayacağız." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'ya gelen Destici, Arifiye seçim bürosunun açılışını yapan Destici, burada ki konuşmasında, milletin gündemiyle meydanlarda konuşanların gündeminin farklı olduğunu söyledi. Destici, şunları kaydetti: "Milletin gündemi ayrı. Maalesef meydanlarda konuşulan hem de devlet imkanlarıyla, millet imkanlarıyla meydanlarda konuşanların gündemleri farklı. Onların bir günlük seçim maliyetleri değil, 1 saatlik seçim maliyetleri bizim bütün seçim boyunca harcadığımız masraftan daha fazla. Bir ilçe belediye başkan adaylarının harcadığı bizim genel merkez olarak harcadığımızdan kat kat daha fazla. Gazeteleri alıyor bakıyorsunuz tüm arka sayfalar, iç sayfalar reklam dolu. Televizyonları açıyorsunuz reklam dolu. Panolara bakıyorsunuz reklam dolu. Seçim arabalarına bakıyorsunuz inanılmaz derecede büyük bir çapta geziyorlar. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Her halde bunlar kendi paralarını harcamıyorlar. Bu kadar yüksek oranda. 315 milyon verildi 3 partiye seçim yardımı olarak. AK Parti 180 milyon, CHP 92 milyon, MHP 46 milyon. Bu adaletsiz ama bir yönüyle hukuksuz ama kılıfı hukuka uydurulmuş bir yardım. Peki bunun dışında harcananlar ne? Bunun dışında harcananlar nerden geliyor?"

Kırım'daki gelişmeleri de değerlendiren Mustafa Destici, Kırım'ın Rus işgali altında olduğunu ifade etti. Destici, "Aslında fiilen bir işgal var ama göstermelik olarak sanki yokmuş gibi gösteriliyor. Önce Rusya'ya bağlanma. Daha sonra bağımsızlık kararı. Rusya ne diyor açıkça? 'Orda Ruslar var. Dolayısıyla oraya müdahale ederim. Gerekirse işgal ederim.' O na denecek şudur; Kırım bir Türk yurdu ve siz Sovvetler döneminde girdiniz Kırım'a. Milyonlarca soydaşımızı dindaşımızı katlettiniz. Milyonlarcasını yerinden yurdundan sürdünüz. Milyonlarcasını Sibirya'nın o soğuklarında maden ocaklarında ölüme terk ettiniz. Onların yerine Rusları yerleştirdiniz. Yaptığınız soykırım neticesinde orada 'Ruslar var' diyorsunuz. 'Biz müdahale ederiz' diyorsunuz. Bizim Türkiye olarak dememiz gereken 'Ben öyle Cumhurbaşkanı öyle Başbakan isterim ki dönecek Putin'e, dönecek Rusya'ya 'Kırım bir Türk yurdudur. Sen orada bir yanlış adım atarsan, biz iki doğru adım atmaktan asla geri durmayız' diyecek." ifadelerini kullandı.

PKK'nın siyasi uzantılarının millete iş, aş, ekmek, yol, su, elektrik vadetmek yerine 'özerklik ilan edeceklerini söylediğini belirten Destici, şöyle konuştu: "Elbette terör olmasın. Kimse hayatını kaybetmesin. Biz bu vatanı emlak ofisinden satın almadık. Biz çok ağır bedeller ödeyerek bu toprakları vatan yaptık. Bu millet canını, malını, kanını verir ama bu vatanın bırakın bir parçasını bir karış toprağını bile kimseye vermeyiz. PKK'nın siyasi uzantıları millete iş, aş, ekmek vadetmiyorlar. Yol, su elektrik vadetmiyorlar. 'Bu seçim bir yerel seçim değil. Bir referandumdur. Bu seçim özerkliğin ilan edeceğimiz bir seçimdir' diyor. Orda da vaatleri şu 'öz yönetim vadediyoruz' diyor. Neyi kastediyor öz yönetimden. 'Bizi seçerseniz burası özerk olacak. Kendi güvenlik güçlerimizi, askerimizi, polisimizi kendimiz belirleyeceğiz. Kendi okulumuzu belirleyeceğiz. Kendi vergi sistemimiz olacak. Özerk hale getireceğiz' diyor. Ama ne yazık ki ne hükümet edenler ne meclisteki muhalefetten bunlara yönelik hiç bir söz duyamıyoruz. Biz şunu söylüyoruz. Sakın ha aklınızdan bile geçirmeyin. Heveslerinizi kursaklarınızda bırakırız. 75 milyon kardeşçe yaşayacağız."
CİHAN

Yorumlar