DEGİAD: Hükümete karşı en güçlü muhalefet adayını destekleyin

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Türkiye nüfusunun ciddi bir ekseriyetinin daha fazla özgürlük ve gerçek demokrasi istediğini, şahsi olarak hükümete karşı güven problemi yaşayan kişilerin ilçe ve şehirlerde kazanmaya e.

Google Haberlere Abone ol
DEGİAD: Hükümete karşı en güçlü muhalefet adayını destekleyin

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Sadık Emre Çaputçu, Türkiye nüfusunun ciddi bir ekseriyetinin daha fazla özgürlük ve gerçek demokrasi istediğini, şahsi olarak hükümete karşı güven problemi yaşayan kişilerin ilçe ve şehirlerde kazanmaya en yakın muhalefet partisi çatısı altında buluşması gerektiğini, bunun da Denizli’de CHP olduğunu söyledi.

Çaputçu, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında rahatsızlıkları dolayısıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı. DEGİAD Başkanı olarak son basın toplantısında, Türkiye’nin yaşadığı sürecin sağduyu sahibi, vatansever bütün kişiler gibi kendisini de derin endişeler içerisine sürükleyerek vicdanları yaraladığını söyleyen Çaputçu, “Ekonomide emin adımlarla yukarıya doğru ilerleyen, hedef koyan, güven veren bu ülke, aynı kararlılığı demokratikleşme, insan hakları ve bireysel hürriyetler konusunda ortaya koyamamaktadır. Böyle bir ortamda aktif siyaset, tüm bilinçli ve demokrat vatandaşlarımızın ilgi alanı içine girmelidir. Ne yazık ki sağlık sorunlarım nedeniyle 30 Mart seçimleri sürecinde, AK Parti’den aktif siyaset içine giren MÜSİAD ve TÜMSİAD başkanı mevkidaşlarımın aksine bu düşüncemi gerçekleştiremiyorum. Hükümetin antidemokratik bulunan uygulamalarına yönelik tepkiler artık alanlara taşmış, insan hak ve hürriyetleri konusunda yaşanan bu kaotik süreçle ülke demokrasimize kan bulaşmıştır.” dedi.
Türkiye nüfusunun ciddi bir ekseriyetinin, daha fazla özgürlük ve gerçek demokrasi istediğini savunan Sadık Emre Çaputçu, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli olarak dile getirdiği, hak arama ve hesap sormanın tek meşru zemininin sandık olduğu uyarısı her ne kadar hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyorsa da bu çağrıya kulak veriyorum. Ben de çağrıda bulunuyorum. Özgürlüklerinizin kısıtlandığını düşünüyorsanız, hükümete ve iktidara karşı güven problemi yaşıyorsanız, çocuklarınız için gelecek kaygısı duyuyorsanız, ayrımcılıktan, gün geçtikçe kötüye giden mevcut kutuplaşmadan ve gerilimden bıktıysanız ve bu ülkede benim de söz hakkım var diyorsanız, büyük bir aklıselimle önyargılarınızdan arınıp sesinizi, mesajınızı bizi yöneten iradeye yansıtmak için ilçenizde ve şehrinizde kazanmaya en yakın muhalefet partisi çatısı altında buluşun. 12 yıla yakın bir süredir ülkeyi yöneten, bu süreçlerde oldukça yıpranan ve toplumsal barışın ve huzurun ciddi manada tehdit altında olduğu bir döneme de girmemize neden olan mevcut iktidardansa muhalefete şans verilmeli, kentlerimizin yönetimleri yeni kanlar, yeni dinamikler tarafından devralınmalı ve ülke gerginliklerden arınmalıdır.” diye konuştu.

Cemaatler ve tarikatları demokrat bir kişi olarak bir sivil toplum dayanışması olarak gördüğünü vurgulayan Çaputçu, Başbakan Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatları’nı yaptırmayacağına dair sözlerine de tepki gösterdi: “Türkçe Olimpiyatları’nın da bu işin içine katılması, açık bir savaş açmasının göstergesidir. Komünist Rusya, Hollywood filmlerini nasıl sinemasında göstermediyse onun gibi bir şey. Tasfiye etmek için savaş argümanlarından biridir. Türkçe Olimpiyatları’nın içinde en ufak bir siyaset olmadığını görüyorum. Asıl marjinal, bu söylemlerdir." CİHAN

Yorumlar