CHP'li Tezcan: Zerrab'ın uçağını bakanlar Avcı ve Eker de kullandı

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekeyi açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tezcan: Zerrab'ın uçağını bakanlar Avcı ve Eker de kullandı

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekeyi açıkladı. Tezcan ayrıca, Reza Zarrab'ın uçağını umre yapmak amaçlı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de kullandıklarını öne sürdü.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Tezcan, daha önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yargıyı etkilemeye teşebbüs suçundan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırlandığını hatırlatan Tezcan,
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da Kırıkhan'daki TIR soruşturması ile ilgili Bozdağ hakkında 'Yargı görevini yapan, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs' gerekçesiyle fezleke hazırlandığına işaret etti.

Tezcan, Adalet Bakanı Müsteşarının Cumhuriyet Başsavcısını arayarak, "Savcıyı arama yapmaktan vazgeçir. Görevlilerin MİT olduğunu tespit etsin. Aksi halde aramayı yapan savcı dahil hepiniz çok üzülürsünüz" ifadelerini kullandığını söyledi.

"Bu Türk Ceza Kanunu'nda çok açık tehdit suçudur" diyen Tezcan, Adalet Bakanı'nın da telefonda Cumhuriyet Başsavcısı'na "TIR, MİT'e aittir. Müsteşar silah yok diyor. Arama yapamazsınız" sözlerinin fezlekede yer aldığını söyledi.

"Adalet Bakanı TIR’da silah olup olmadığını nereden biliyor? Baskı yapma hakkını hangi dayanaktan alıyor" diye soran Tezcan, Bakan Bozdağ'ın Cumhuriyet Başsavcısı'na "Yetkini kullanarak derhal görevli savcıyı görevden aldığına dair yazıyı emniyete, jandarmaya ilgili yerlere göndererek aramaya engel ol" dediğini söyledi.

Fezlekenin 15 Ocak'ta Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini belirten Tezcan, şöyle dedi: "Tutanağı tutanlar görevden alındı. Emniyet görevlilerine yönelik casusluk soruşturmaları başlatıldı. Soruşturmanın sadece emniyet mensupları ve polislerle ilgili değil, savcılarla ilgili de 'ibret-i alem olsun diye tutuklatacağız' dedikleri Adana kulislerinde konuşuluyor."

Bülent Tezcan, "İktidar sahiplerine karşı yolsuzluk soruşturması yapabilecek cesarette savcı ve hakimlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır" diyerek, kurulan saadet zincirini ibretle izlediklerini, paralel servet kullanılarak iş adamlarından haraç alındığını iddia etti.

“ZERRAB’IN UÇAĞI UMRE İÇİN KULLANILDI”

CHP’li vekil Bülent Tezcan, Reza Zarrab'ın uçağını umre yapmak amaçlı kullandığı iddia edilen Bakan dışında aynı uçağı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de kullandıklarını öne sürdü.

Tezcan, fezlekelerle ilgili bir soruya , "Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı zannedilen anlaşmış. Bu arada zaman kazanıyorlar. Fezlekeler için gereken zamanı buldular. Seçim sonrasına kadar bekletmeyi düşünüyorlar. Bunları yok etmeleri mümkün değil. Sulandırmaya çalışıyorlar ancak buna güçleri yetmez." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar