CHP’li Tezcan: Hükümet, IŞİD ve El Nusra’ya destek veriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümetin radikal terör örgütlerine destek verdiğini savundu. Tezcan, hükümetin IŞİD, El Nusra ve El Kaide örgütlerine destek verdiğini belirterek, "Türkiye'de hükümet Irak'ta Musul ve dün Suriye'de...

Google Haberlere Abone ol
CHP’li Tezcan: Hükümet, IŞİD ve El Nusra’ya destek veriyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, hükümetin radikal terör örgütlerine destek verdiğini savundu. Tezcan, hükümetin IŞİD, El Nusra ve El Kaide örgütlerine destek verdiğini belirterek, "Türkiye'de hükümet Irak'ta Musul ve dün Suriye'de IŞİD, El Nusra ve El Kaide gibi Ortadoğu'yu cehenneme çevirecek örgütlere ne yazık ki kendi siyasi anlayışı çerçevesinde destek verdi." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bölgedeki 6 il ve ilçe başkanlarının katıldığı CHP Cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlık bölge toplantılarının 14'üncüsünü Diyarbakır Dedeman Otel'de yaptı. Türkiye siyasetinin bölgedeki sorunu çözmeden bir adım daha öteye gitmesinin mümkün olmayacağını öne süren Tezcan, "Türkiye'de nasıl bir arada yaşanacağını tarif etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Bölgedeki 6 il ve ilçe başkanlarının katıldığı 'CHP Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hazırlık Bölge Toplantıları'nın 14'üncüsü Diyarbakır Dedeman Otel'de yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve 6 ilin CHP il ve ilçe başkanları katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, cumhurbaşkanlığı seçimi hazırlık bölge toplantıları kapsamında 81 ildeki partililerle buluştuklarını belirterek, şöyle dedi: "Cumhurbaşkanı seçimi hazırlık bölge toplantıları kapsamında 14'cüsünü Diyarbakır'da gerçekleştiriyoruz. Bölgede önümüzdeki sürece ilişkin neler yapacağımız konusunda çalışma toplantısı yapacağız. 81 ilimizi bu toplantılarda buluşturuyoruz. Türkiye'nin, cumhurbaşkanı seçiminin ötesinde geleceğini konuşuyor, geleceğini kuruyoruz. Binlerce kültürün mayalandığı topraklardayız. Bu topraklarda büyük düşmanlıklar da büyük dostluklar da kuruldu. Savaşların en kötüsü de barışların en güzeli de yaşandı. Kavga ve çatışmanın ısrarla dünyayı paylaşmak isteyenler tarafından körüklendiği yerde kavga ve çatışmayı durdurmak, kardeşlik ve barışı büyütmek için Nuh'a beşikler veren topraklarda barışı beşiğe koyup, sallayıp, büyütmek için hepimize ciddi görevler düşüyor."

Suriye ve Irak'ın Musul kentindeki gelişmelere de değinen CHP'li Tezcan, olayların buraya gelmesinde hükümetin rolü olduğunu savundu. Tezcan, "Türkiye'de hükümetin Irak'ta Musul ve dün Suriye'de IŞİD, El Nusra ve El kaide gibi Ortadoğu'yu cehheneme çevirecek örgütlere ne yazık ki kendi siyasi anlayışı çerçevesinde destek verdi. Diplomatlarımız Musul'da konsoloslukta rehin alınmış durumda. Barışı tesis etmeye çalıştığımız dönemde, Ortadoğu'yu inançlar ve mezhepler ekseninde bölerek, bir çatışma cehennemi haline dönüştürmek isteyen anlayışın bölgeye getirdiği noktadayız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar