CHP'li Tayan: Meclis, 17 Aralık'tan sonra yolsuzluğu örtmek için çalışıyor

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Meclis'in 17 Aralık’tan bu yana AKP hükümetinin yolsuzluğunun üzerini örtmek için gece geç saatlere kadar çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Tayan: Meclis, 17 Aralık'tan sonra yolsuzluğu örtmek için çalışıyor

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Meclis'in 17 Aralık’tan bu yana AKP hükümetinin yolsuzluğunun üzerini örtmek için gece geç saatlere kadar çalıştığını söyledi.

Turhan Tayan, CHP Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Küçükaşık’ın seçim ofisinin açılışına katıldı. Açılışta Mustafakemalpaşalılar’a seslenen Tayan, 17 Aralık operasyonuna değindi.
Tayan, şöyle konuştu: “Dün gece saat 01.20’ meclis kapandı. Sabahın erken saatinde başkan adayımız Mehmet Küçükaşık ve ilçe başkanımızın isteği üzere yola çıktım ve sizlere kavuştum. Diyeceksiniz ki, ‘Biz seni biliriz, tanırız da. Neden bu kadar sabahlara kadar çalışıyorsunuz. Ne yapıyorsunuz?’ Evet ne yapıyoruz? Acaba TARSİM Yasası’nda değişiklik yapıp kuraklığı da sigorta kapsamına almak için mi uğraşıyoruz? Hayır. Mazot fiyatlarında tenzilat yapmak için mi uğraşıyoruz? Hayır. Gübre fiyatlarını ucuzlatmak için mi uğraş veriyoruz? Hayır. Yaptığımız bir şey var. 17 Aralık’ta bu ülkede çok önemli bir yolsuzluk, rüşvet ve malı götürme hadisesi ortaya çıktı. Bu hadise üzerine 4 tane bakan istifa etmek mecburiyetinde kaldı. Çocukları hapse atıldı. İşte şu anda 17 Aralık ‘tan bu güne bir tek şey için uğraşıyoruz. Bu yolsuzluğun, bu üçkağıdın üstünü nasıl örteriz, bu olayları nasıl kapatırız. Bununla ilgili bu hükümet kanun üzerine kanun getiriyor, değişiklikler yaptırıyor.”
“BU OLAY ARTIK PARTİLER ÜSTÜ BİR OLAYDIR”
30 Mart seçimlerinde 7’den 70’e bütün Mustafakemalpaşalıları bugünkü iktidara ‘dur’ demeye davet eden Tayan, şöyle devam etti: “Bu seçimde biz Mustafakemalpaşa’da belediye başkanı kardeşimizi Mehmet Küçükaşık ve arkadaşlarını seçeceğiz. Ama onun sonuçları 31 Mart itibariyle bu hükümetin gitmesi demektir, Tayyip Erdoğan saltanatının sona ermesi demektir. Eğer bütün bu yolsuzluklara, rüşvete ve malı götürmeye rağmen bunlar yine bu milletten ruhsat alırsa o zaman kimi kime şikayet edeceğiz? Şikayetin terk mercii millettir. İşte şimdi bu gidişata ‘dur’ deyiniz. Hepinizden rica ediyorum, geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun bu olay artık partiler üstü bir olaydır.”
CİHAN

Yorumlar