CHP'li Hamzaçebi: Asıl filmi Başbakan kendi burda çeviriyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakanın kendi hakkında film çevrildiği iddialarıyla ilgili "Asıl filmi kendi burada çeviriyor. Müdürleri görevden alarak, soruşturmayı engellemeyi suç olmaktan çıkararak." dedi. Meclis'te basın toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Hamzaçebi: Asıl filmi Başbakan kendi burda çeviriyor

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakanın kendi hakkında film çevrildiği iddialarıyla ilgili "Asıl filmi kendi burada çeviriyor. Müdürleri görevden alarak, soruşturmayı engellemeyi suç olmaktan çıkararak." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, 17 Aralık soruşturmasından sonra hükümetin soruşturmanın önünü kesmek için çok sayıda işleme giriştiğini ifade etti. Bütün bunların devam ettiğini dile getiren Hamzaçebi, soruşturmada görev yapan iki polis amirinin meslekten men edildiğini belirtti. Bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, "Birşeyleri açığa çıkardı diye meslekten men ediliyorsa hükümetin gözü kara demektir." diye konuştu. Bu yolsuzluk soruşturmasının üstünün kapatılamayacağını ifade eden Hamzaçebi, hükümetin buna gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Başbakanın birilerini dışarıda film çevirmekle suçladığını dile getiren Hamzaçebi, "Asıl filmi kendi burada çeviriyor. Müdürleri görevden alarak, soruşturmayı engellemeyi suç olmaktan çıkararak." şeklinde konuştu.

"ENGİN ALAN İÇİN ÖNERGE VERECEĞİZ"

MHP'nin cezaevindeki Milletvekili Engin Alan'la ilgili yargı paketine bir madde eklenmesini isteyen Hamzaçebi, "Engin Alan'a yapılan zulümdür. 8. milletvekili içeride tutuluyorsa burada tam anlamıyla bir zulüm ve eziyetten söz edebiliriz. Ayağa kalkmadı diye bunu yapıyorsa bu çirkinliktir. Meclis üzerine düşen görevini yapmalıdır. Engin Alan serbest kalıp yemin etmesi için önerge vereceğiz. Vereceğimiz önerge, daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi ile mutabık kaldığımız önergedir. Ancak Başbakan uygun bulmadığı için bugüne kadar yasalaşma imkanı olmadı. Umarım bugün bu imkanı buluruz. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile telefonla görüşüp destek isteyeceğim." dedi.

Hamzaçebi, Alan ile ilgili Anayasa değişikliğigerekiyorsa bu değişikliğin bir hafta içinde yapılabileceğini kaydetti. MHP'nin tavrı konusunda ise Hamzaçebi, "Seçilmiş her vekilin Mecliste olmasını istiyoruz. Hangi partiden olması hiç önemli değil. Bundan başkası faydalanacak endişelerini doğru bulmuyorum. Önemli olan özgürlüğüdür." diye konuştu.

'KAYBOLAN KOYUNLARDAN KENDİSİNİ SORUMLU TUTAN BAŞBAKAN KAÇIRILAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ HDP'Yİ SORUMLU TUTUYOR'

AKP'nin Soma konusunda samimi olmadığını belirten Hamzaçebi, sorumluluğunu bir şekilde başkalarına yıkmakla meşgul olduklarının altını çizdi. Buradaki ölümlerin kaza değil bir cinayet olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, kurulacak komisyonun tüm iddiaları ortaya çıkaracağını ifade etti.

PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili bir soruya da Hamzaçebi, "Kaybolan koyunlardan kendisini sorumlu tutan Başbakan kaçırılan çocuklarla ilgili HDP'yi sorumlu tutuyor. HDP gelin gidip beraber alalım diyor. Bakalım Başbakan ne cevap verecek. Merak ediyorum. Bütün çocukların ülkemizde ve ailelerin yanında olmasını arzu ederiz." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar