CHP, İstanbul 2. bölgede sürpriz bekliyor

CHP'de 29 Mart'ta yapılacak önseçim yaklaşırken adaylarda heyecan dorukta.

Google Haberlere Abone ol
CHP, İstanbul 2. bölgede sürpriz bekliyor

 İstanbul 2. Bölge’de çok birçok önseçim adayı var. Listede 1-3-5-7 dolayları kontenjan olacak. 2-4-6-8-9 ve üst sıralar ise önseçimle belirlenecek. Milletvekilliğini garantilemeye çalışan önseçim adaylarının hedefinde ise ilk 5 var. 2. Bölge’de Gürsel Tekin’in ekibi, Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül’ün takımı kıyasıya yarış içersinde bulunuyor.

Üye yoğunluğunun en çok bulunduğu Sarıyer, Sultangazi, Zeytinburnu bunun şeklinde ilçelerde nabız yoklandığında ilk 10 ad belirgin bunun şeklinde görünüyor. 

Sarıyer Manşet Gazetesi’nin haberine göre, CHP’li üyelerin nabzı yoklandığında 2. Bölgede önseçimde ilk 10’a girebilecek muhtemel sürpriz isimler… 

1-Cengiz Alp
Gençliğinden bu güne CHP’de politika yapıyor. Sarıyer’de doktorluk oluşturan Cengiz Alp, yalnızca partili değil yoğun şekilde çok kesim nedeni ile seviliyor. 2. Bölge’de oy şekilde CHP’ye mühim katkıları olacak bir isim. İlk 5’in dışında kalması sürpriz olur. 

2-Şinasi Öktem
1980 yılına kadar CHP’de Delege, İl Delegesi, Kurultay Delegesi, Gençlik Kolu Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ümraniye’nin ilk ilçe Belediye Başkanı şekilde vazife yaptı. İstanbul il başkanlığı da oluşturan Öktem, örgütün ilk 5 tercihi içerisinde görünüyor. İlk 5’ten sonrası sürpriz olur.  

3-Yılmaz Yıldız
CHP’nin emektarlarından biri şekilde biliniyor. Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı’ndan sonraki devirde Örgütlerden Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı vazifesini de yürüten Yıldız, solcu kimliği ile ön plana çıkıyor. Kılıçdaroğlu’nun büyükşehir adaylığında da etken rol piyasa Yıldız, siyasi çizgisiyle İstanbul örgütünde sevilen bir isim. İlk 5’e girebilecek isimlerden birisi. 

4-Aykut Erdoğdu
Aykut Erdoğdu, CHP’nin var milletvekili. CHP’de bilhassa yolsuzluklarla savaş komisyonunda vazife aldı ve daha sonra görevinden istifa etti. CHP’li üyelere göre; yalnızca Halk TV’deki programlarda boy göstererek reklam oluşturan Erdoğdu, kendisinden beklenen performansın altında kaldı. Ancak CHP’nin başka milletvekillerine nazaran değerlendirildiğinde önseçimden çıkabilecek bir isim. Önseçim yarışında ilk 5’in dışında kalması ise sürpriz olmaz.  

5- Mehmet Sevigen
Deniz Baykal’ın sağ kolu şekilde isimlendirilen Mehmet Sevigen, çalışmalarında CHP’nin eski mebus olmasının avantajlarını kullanıyor. CHP’li üyeler, Sevigen’in  adının karıştığı rüşvet skandalını unutmamış. 2009’da Belediye Başkan Aday Adaylarından rüşvet aldığı öne sürülmüştü. Baykal’ın ve parti yönetiminin “Gereğini yap” demesi üstüne istifa etmişti. O çağ yoğun şekilde çok belediye başkan namzet adayı kendisiyle ilgili iddialar ortaya atmıştı. Deniz Baykal ve lider Sav kanadının partide yine etken bir vaziyete gelmesini dileyen üyeler Sevigen’i destekliyor. Tanınıyor olması da bir avantaj. 

 6-Mustafa Sarıgül 
CHP’deki önseçim Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün siyaseten son hamlesi bunun şeklinde görünüyor. “Ya daima ya hiç” denilebilecek bir pozisyonda çalışıyor. CHP örgütüne göre, Sarıgül önseçimden çıktığı takdirde umumi başkanlık yolunda onu kimse durduramaz. Ancak ilk 5’in dışında kalırsa ne CHP’de ne de TDH üstünde bir etkisi kalmaz. Sarıgül’ün kaderi ilçe başkanlarının elinde fakat organ yoğunluğunun en çok bulunduğu Sarıyer’de şansı yoğun şekilde zor. Hayri İnönü ile yaşadığı problemler da ayrı bir dezavantaj. 2. Bölge’de Sarıgül için ilk 5 çok çok zor. 

7- Betül İstanbullu
Sarıyerli bulunan Betül İstanbullu kadınlara yönelik projeleriyle öne çıkıyor. Kadın adaylar içerisinde değerlendirildiğinde yoğun şekilde çok listede yer alabilir. Sarıyerli üyeler İstanbullu’ ya sıcak bakıyor tıpkı havayı başka ilçelere de yansıtırsa ilk 10’da yer alabilir. 

8-Seyfullah Beysülen
CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK Genel Müdürlüğü devrinde yakın emek arkadaşlarından biri bulunan emekli iş müfettişi Seyfullah Beysülen, Kılıçdaroğlu ile çok çok yakın olmasına karşın kontenjan yerine önseçim adayı olmayı tercih etti. CHP’nin şimdiye kadar öne çıkmış bulunan projelerden biri bulunan aile sigortasının da mimarı şekilde biliniyor. Tanıyanlar kendisini “dürüst bir insan” diye anlatıyor. Proje yönünde partiye çok çok şey katacak bir isim. Ancak tek dezavantajı az tanınıyor olması. İlk 5 olmasa dahi ilk 10’da yer alabilir. 

9- Yüksel Mansur Kılınç
Yön Radyo’nun kurucusu bulunan ve medya sektöründe de iyi tanınan Yüksel Mansur Kılınç, yıllarca sol mücadelenin içerisinde bulundu. Sıkıyönetim devrinde politik düşünceleri itibariyle tutuklandı, 3 sene cezaevinde tutuldu. 12 Eylül sonrasında politik mücadelesini 1987’de SHP’ye organ şekilde sürdürdü. SHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı (1991-1994), İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekilliği(1999-2004) ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı (2012 – 2014) görevlerinde bulundu. CHP’li üyelerin önseçimde sahip çıkarabileceği isimlerden biri şekilde dikkat çekiyor. İlk 5’i zorlayabilir. 

10-Ercan Karakaş 
Eski Kültür Bakanı bulunan Ercan Karakaş, şuanda CHP PM üyesi şekilde vazife yapıyor. SODEV’deki çalışmalarıyla da isimlendirilen Karakaş’ın kaderi hangi listelerde yer alacağına bağlı. Üyeler içerisinde vaziyeti pek parlak görünmüyor. Ancak çıkacak listelere nazaran ilk 10’da yer alabilir. CHP’de gençlere yönelik alakanın artarak çoğalması da Karakaş’ın işini zorlaştırıyor. Seçilebilecek sıralarda yer alırsa sürpriz olur.  (Sarıyermanşet)

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar