CHP, HSYK kanun teklifinin değişikliği için önerge vermeyecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, HSYK kanun teklifinin değişikliği için önerge vermeyecek

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifinde çeşitli değişiklikler yapılmasına yönelik öneri vermeyeceğini açıkladı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereleri başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da komisyonda hazır bulunuyor. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, HSYK kanun teklifinin hiçbir şeyine katılmadıklarını belirterek "Şurası, burası düzeltilsin diye öneri vermeyeceğiz. Sorumluluğa katılmıyoruz. Sonuçlarının hiçbiri bizi ilgilendirmiyor." dedi. CHP Konya Millet Vekili Atilla Kart, Ergenekon davasında yargılanan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun durumunu dile getirerek Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanının konuyla ilgilenmesini istedi. Hilmioğlu'nun göz göre göre devlet eliyle öldürüldüğünü savundu.

17 Aralık operasyonunu hatırlatarak konuya ilişkin MİT raporunun hükümetin bilgisi dahilinde olduğunu dile getiren Kart, "O zaman paralel devletin inandırıcılığı olabilir mi?" diye sordu. 2010 yılında Okyanus ötesinden "Ölülere oy kullanın" dendiğini belirten Kart, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de "Bu seçim o kadar önemliydi ki 5-10 genel seçime bedel." dediğini ifade etti. "Herşeyinizle tam ittifak içindeydiniz." diyen Kart, "Hakikaten ölülere oy kullandırdınız. Sadece ölü insanlara oy kullandırmadınız. Mükerrer oy kullandırınız, sahte oy kullandınız." diye konuştu.

"Kanun, hukuksuz, emir ve talimatlara göre işlem yapmayınız. O fezlekeleri korumayınız. O fezlekeler altında ezilirsiniz. Onları korumayınız." diyen Kart, bu milletin kandırılamayacağını kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HSYK teklifinin demokrasi ve hukuk devletini geriye götürüleceğini söyledi. Parti olarak HSYK kanun teklifinde bazı değişiklikler yapılması için öneri sunacaklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar